ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE
Πηγή: Shutterstock

Τα ΕΛΠΕ εξετάζουν έξοδο στη διεθνή αγορά ομολόγων

Η διοίκηση του ομίλου επιβεβαιώνει ότι εξετάζεται μια νέα έκδοση, αλλά και η πιθανή εξαγορά παλαιού εταιρικού ομολόγου για να μειωθεί το χρηματοδοτικό κόστος. Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Σχέδια για έξοδο στη διεθνή αγορά με ένα νέο ομόλογο εξετάζει η διοίκηση των ΕΛΠΕ, για να αξιοποιήσει την εξαιρετικά καλή συγκυρία, που επιτρέπει και σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες να βρίσκουν πρόσβαση για δανεισμό με πολύ χαμηλό κόστος, όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες με τον ΟΤΕ.

Ειδικότερα, η διοίκηση των ΕΛΠΕ, διεκρινίζει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, ότι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί για το θέμα, αλλά εξετάζεται, μεταξύ άλλων μια αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων, χωρίς να αποκλείεται και μια δημόσια πρόταση εξαγοράς του εταιρικού ομολόγου που λήγει το 2021.

Όπως τονίζουν τα ΕΛΠΕ:

  1. Η Εταιρεία στο πλαίσιο του χρηματοοικονομικού της σχεδιασμού εξετάζει όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες βελτίωσης της οικονομικής της απόδοσης. Μάλιστα, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α’ Εξαμήνου στις 29 Αυγούστου 2019, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό και για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας ομολογιακής έκδοση εντός του έτους, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς.
  2. Η Εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και εξετάζει την έκδοση νέου ευρωομολόγου με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένης και πιθανής εξαγοράς μέρους του ομολόγου λήξεως 14/10/2021 μέσω δημόσιας πρότασης, καθώς και τη βελτίωση της ρευστότητας του Ομίλου χωρίς, μέχρι σήμερα, να έχει ληφθεί οποιαδήποτε θεσμική έγκριση ή οριστική απόφαση σχετικά με αυτές. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τις οποίες θα προκύπτει σχετική υποχρέωση βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα υπάρξει αμέσως η δέουσα ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Α. Σιαμίσιης: Ενδιαφέρον για αύξηση του ποσοστού των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ

Παρουσιάζοντας τους κεντρικούς άξονες της Στρατηγικής του Ομίλου ΕΛΠΕ, ο κ. Σιάμισιης υποστήριξε ότι τα πετρελαιοειδή είναι -και θα παραμείνουν- ο βασικός πυλώνας δραστηριότητας, με την παραγωγή και τις πωλήσεις των ΕΛΠΕ να καταγράφουν διαδοχικά ρεκόρ τα τελευταία χρόνια