Φώτο: Shutterstock

Τι προβλέπεται στην εξαγορά της caremarket.gr από την Σκλαβενίτης

Με την εξαγορά της πλατφόρμας caremarket.gr από την εταιρεία Yoda, ο όμιλος Σκλαβενίτης διευρύνει πλέον την παρουσία του στο κυβερνοχώρο και στο πεδίο των λιανικών πωλήσεων. 

Στο δυναμικό της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης περνά και τυπικά από αύριο το ηλεκτρονικό κατάστημα caremarket.gr, μετά την εξαγοράς της πλατφόρμας από τον όμιλο που γνωστοποιήθηκε πριν λίγο. 

Μέσω της εν λόγω κίνησης ο όμιλος Σκλαβενίτη, πραγματοποιεί ακόμα ένα βήμα προς τη κατεύθυνση της σταδιακής του μετάβασης στην νέα ψηφιακή εποχή. 

Είχε προηγηθεί το «ντεμπούτο» του ομίλου ΕΥΣ στις διαδικτυακές πωλήσεις χονδρικής τον περσινό Φεβρουάριο, μέσω του λανσαρίσματος του πρώτου αποκλειστικά Business to Business ηλεκτρονικού καταστήματος από την The Mart, που αποτελεί τον βραχίονα της χονδρικής της ΕΥΣ. 

Με την εξαγορά της πλατφόρμας caremarket.gr από την εταιρεία Yoda, ο όμιλος Σκλαβενίτης διευρύνει πλέον την παρουσία του στο κυβερνοχώρο και στο πεδίο των λιανικών πωλήσεων. 

Σχολιάζοντας ο εντεταλμένος σύμβουλος της διοίκησης της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη κ. Λάμπρος Παπακοσμάς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα της επιχείρησης προς τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας» ενώ όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση «η πλήρης ενσωμάτωση της caremarket στην Σκλαβενίτης θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η αλυσίδα εναρμονίσει τη λειτουργία της πλατφόρμας με το μοντέλο εμπορικής λειτουργίας και φιλοσοφίας που εφαρμόζει».

Συνεπώς, η πλατφόρμα caremarket.gr θα συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της, ενώ οι χρήστες της θα αποκτήσουν σταδιακά πρόσβαση σε ένα διευρυμένο κωδικολόγιο προϊόντων της Σκλαβενίτης. 

Σε ο,τι αφορά στα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, στους πόντους και στο ιστορικό των παραγγελιών δεν πρόκειται να μεταβιβαστούν στην Σκλαβενίτης χωρίς την συγκατάθεση από τους ίδιους τους πελάτες, αλλά θα διατηρηθούν στο αρχείο της yoda έως τα τέλη του Ιούνιο.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εξαγοράς ο όμιλος Σκλαβενίτη θα απορροφήσει το σύνολο των 50 εργαζομένων της caremarket.gr ενώ μακροπρόθεσμα σχεδιάζει να ενισχύσει τις υπηρεσίες logistics της πλατφόρμας, δημιουργώντας περαιτέρω σημεία διανομής των προϊόντων για τις ηλεκτρονικές αγορές.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η εξαγορασθείσα εταιρεία είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης της yoda.gr με την caremarket.gr που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2018 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, αποτελώντας τη πρώτη συγκέντρωση ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ σε εγχώριο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Caremarket.gr ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2012 με εταίρους τους κκ Στ. Μαμαντζή και Νίκο Ευαγγελάτο. Το Caremarket.gr είχε συνεργασία με τη αλυσίδα Μαρινόπουλος, η οποία ωστόσο διακόπηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Αντίστοιχα, το yoda.gr ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2016 με βασικούς μετόχους τους  κκ Γιάννη Χήτο, Βασίλη Στασινούλια και  Βασίλη Ανδρικόπουλο. 

Η συμφωνία συγχώνευσης των δύο εταιρειών προέβλεπε τη διατήρηση της πλατφόρμας του Caremarket.gr, ως βασικού brand του νέου σχήματος και την ανάληψη του management από το yoda.gr, το οποίο διατήρησε και το πλειοψηφικό έλεγχο στη νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε. Με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού για την χρήση του 2018, η yoda εμφάνισε έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές εξίσου 1,5 εκατ. Ευρώ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center - Σκλαβενίτης

Η συμφωνία προβλέπει προνομιακούς όρους νοσηλείας, δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς και δωρεάν επισκέψεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και σε μεγάλο αριθμό ειδικοτήτων στα Εξωτερικά Ιατρεία του νοσηλευτικού κέντρου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκλαβενίτης: Ομαδική ασφάλεια ζωής και υγείας για τους εργαζομένους του

Μία ακόμα παροχή προσφέρουν στους 24.000 εργαζομένους τους οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης οι οποίες θα παρέχουν από την 1η Νοεμβρίου πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ζωής και υγείας.