ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Italgas: Αύξηση επενδύσεων 41% το πρώτο εξάμηνο του 2023

Ο CEO της Italgas τόνισε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2023, καταγράψαμε αύξηση των επενδύσεων κατά 41% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι» και συμπλήρωσε ότι η εταιρεία έχει κατασκευάσει 311 χιλιόμετρα νέου δικτύου.

Στις επενδυτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο όμιλος Italgas στην Ελλάδα αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική τηλεόραση CLASS CNBC, ο κ. Gallo, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.  

Ο CEO της Italgas τόνισε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2023, καταγράψαμε αύξηση των επενδύσεων κατά 41% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι» και συμπλήρωσε ότι η εταιρεία έχει κατασκευάσει 311 χιλιόμετρα νέου δικτύου, εκ των οποίων το 60% έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Όπως δήλωσε σχετικά ο CEO της Italgas: «Στην Ελλάδα, έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε την πορεία που χαράξαμε στην Ιταλία αλλά με ταχύτερους ρυθμούς. Με την πάροδο των ετών, έχουμε αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία και έχουμε μάθει πολλά. Ήδη μεταφέρουμε αυτή τη γνώση στην Ελλάδα, όπου η πρόοδος θα είναι ταχύτερη. Για παράδειγμα, το πρώτο εξάμηνο του 2023, καταγράψαμε αύξηση των επενδύσεων κατά 41% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν δεν ήμασταν ακόμη μέτοχοι. Μέσω αυτών των επενδύσεων, έχουμε κατασκευάσει 311 χιλιόμετρα νέου δικτύου, εκ των οποίων το 60% έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Επιπλέον, αναπτύσσουμε λύσεις όπως αυτές που ήδη εφαρμόζονται επιτυχώς στη Σαρδηνία, χρησιμοποιώντας κρυογενικές δεξαμενές ΥΦΑ για την τροφοδότηση κοινοτήτων που βρίσκονται μακριά από τα παραδοσιακά συστήματα διανομής. Οι κοινότητες αυτές, που σήμερα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο, θα μπορούν στο μέλλον να καταναλώνουν βιομεθάνιο ή υδρογόνο. Στην Ελλάδα, έχουμε τη δυνατότητα να επιταχύνουμε τις διαδικασίες σε σημαντικό βαθμό τόσο από πλευράς υποδομών όσο και από πλευράς πράσινης μετάβασης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Energean Power
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Έκλεισε η συμφωνία για γεώτρηση φυσικού αερίου στο Μαρόκο

Η συμφωνία αφορά την απόκτηση ποσοστών 45% και 37% αντιστοίχως στις άδειες Lixus και Risanna, στις οποίες επίσης μετέχουν η Chariot Limited και το ΟΝΗΜ, το Εθνικό Γραφείο Υδρογονανθράκων και Ορυκτών του Μαρόκου.