ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Hellenic Cables: Oλοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ζακύνθου - Κυλλήνης

Η νέα διασύνδεση με υποβρύχιο καλώδιο υψηλής τάσης 150kV αντικατέστησε την υπάρχουσα διασύνδεση, η οποία βρισκόταν σε λειτουργία από το 1980 και λόγω της παλαιότητας της παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα.

Η αναβαθμισμένη ηλεκτρική διασύνδεση Ζακύνθου-Κυλλήνης τέθηκε σε λειτουργία, θωρακίζοντας οριστικά την ενεργειακή τροφοδοσία των Ιονίων Νησιών και κάνοντας σημαντικά βήματα στην αναβάθμιση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της δυτικής Ελλάδας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια.

Η νέα διασύνδεση με υποβρύχιο καλώδιο υψηλής τάσης 150kV αντικατέστησε την υπάρχουσα διασύνδεση, η οποία βρισκόταν σε λειτουργία από το 1980 και λόγω της παλαιότητας της παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Το έργο αντικατάστασης της υπάρχουσας ηλεκτρικής διασύνδεσης αντιμετωπίστηκε με προτεραιότητα από τον ΑΔΜΗΕ με σκοπό να καλύψει τα αυξημένα ηλεκτρικά φορτία του νησιού και ολοκληρώθηκε κατά πλήρη προτεραιότητα από την Hellenic Cables.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η Hellenic Cables, o κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, ενεργώντας σαν κύριος εργολάβος του έργου, ολοκλήρωσε επιτυχώς το έργο της διασύνδεσης, εξασφαλίζοντας την αξιόπιστη και σταθερή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί ήδη από την φετινή τουριστική περίοδο. Το υποβρύχιο καλώδιο υψηλής τάσης σχεδιάστηκε από την ομάδα τεχνικών μελετών της Hellenic Cables, κατασκευάστηκε στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της εταιρίας στην Κόρινθο και εγκαταστάθηκε από τον υπεργολάβο εγκατάστασης και τα εξειδικευμένα συνέργεια της Hellenic Cables.

Ο Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ δήλωσε: «Με τη νέα ηλεκτρική διασύνδεση Κυλλήνης-Ζακύνθου, ο ΑΔΜΗΕ αναβαθμίζει την ενεργειακή ασφάλεια και στο Ιόνιο. Μέχρι το 2025 θα εκσυγχρονίσουμε κρίσιμες ηλεκτρικές υποδομές και στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, ενδυναμώνοντας σημαντικά το Σύστημα Μεταφοράς και στο δυτικό τμήμα της χώρας. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΑΔΜΗΕ και την ανάδοχο εταιρεία για την άριστη συνεργασία με αποτέλεσμα τη γρήγορη και άρτια ολοκλήρωση του έργου».

Ο Κώστας Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables σχολίασε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση και την ομάδα εργασίας του ΑΔΜΗΕ, την ομάδα της Hellenic Cables και τους εξωτερικούς συνεργάτες μας για την αποτελεσματική συνεργασία τους, την σκληρή δουλειά και αφοσίωση τους που οδήγησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον ΑΔΜΗΕ στην πραγματοποίηση του οράματος του για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και σε μελλοντικά έργα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Hellenic Cables ανέλαβε δύο συμβάσεις για έργα μεταφοράς ενέργειας

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την παραγωγή υπογείων καλωδίων, την προμήθεια εξαρτημάτων, τις εργασίες τοποθέτησης, συναρμολόγησης και τερματισμού των καλωδίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cenergy: H Hellenic Cables υπέγραψε σύμβαση για υπεράκτια αιολικά πάρκα

Τα αιολικά πάρκα Bałtyk II και III εκτείνονται σε περιοχές 122km2 και 117km2 αντίστοιχα και βρίσκονται σε στρατηγική θέση στη νοτιοδυτική Βαλτική Θάλασσα εντός των πολωνικών υδάτων, με βάθη νερού που κυμαίνονται από 20 έως 45 μέτρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Cables: Σύμβαση προμήθειας υποβρυχίων καλωδίων με τη Seaway7

Η συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει υψηλής ποιότητας καλωδιακές λύσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επιβεβαιώνει τη θέση της ως κορυφαία εταιρεία του κλάδου.