ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Interamerican: Προχωρούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων της κακοκαιρίας “Daniel”

Σημαντικό ρόλο από τις πρώτες στιγμές στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας διαδραμάτισαν οι ιδιόκτητες μονάδες της Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της εταιρείας.

Πάνω από 2.000 αιτήσεις αποζημίωσης έως σήμερα έχουν κατατεθεί στην Interamerican από ασφαλισμένους της που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία “Daniel”, με το συνολικό ποσό να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 εκ ευρώ.

Από τις παραπάνω αιτήσεις, 750 αφορούν τον κλάδο αυτοκινήτου και οι υπόλοιπες τους κλάδους ακίνητης περιουσίας. Ενδεικτικό του μεγέθους της καταστροφής από την κακοκαιρία “Daniel” στη Θεσσαλία είναι το γεγονός ότι ο όγκος των περιστατικών αποζημίωσης για ακίνητη περιουσία που υποδέχθηκε η εταιρία τις πρώτες τέσσερις ημέρες, υπό κανονικές συνθήκες αντιστοιχεί σε αριθμό αναγγελιών διαστήματος τεσσάρων μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 95% των ζημιών έχει ήδη αποτιμηθεί από τους πραγματογνώμονες της εταιρίας και πως από τη δεύτερη κιόλας εργάσιμη ημέρα μετά το συμβάν, ξεκίνησαν οι καταβολές πληρωμών στους δικαιούχους ασφαλισμένους της Interamerican.

Η γρήγορη ανταπόκριση της Interamerican και της Anytime σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες οφείλεται στο δομημένο σύστημα διαχείρισης έκτακτων αναγκών, το οποίο η εταιρία έχει δημιουργήσει και εφαρμόζει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, βάσει του οποίου υπήρξε έγκαιρη ενίσχυση του δικτύου με περισσότερους από 30 εμπειρογνώμονες να δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σε ανοιχτή επικοινωνία με τους διακανονιστές ζημιών. Επιπροσθέτως τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία άμεσης αποτίμησης και διευθέτησης της ζημιάς με τη συνεργασία και συναίνεση του ασφαλιζόμενου (“fasttrack”).

Κομβικό ρόλο από τις πρώτες στιγμές στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας διαδραμάτισαν οι ιδιόκτητες μονάδες της Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της Ιnteramerican. Ο υφιστάμενος στόλος στην περιοχή ενισχύθηκε περαιτέρω και τελικά πάνω από 30 οχήματα της Οδικής Βοήθειας αλλά και 3 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, συνέδραμαν το έργο των Αρχών και προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας. Ενδεικτικά, έως σήμερα προσφέρθηκαν υπηρεσίες σε πάνω από 1.500 οχήματα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 40 διακομιδές προς τις τοπικές δομές υγείας ενώ παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες σε 30 και πλέον συνανθρώπους μας από τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Interamerican, δήλωσε: «Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των ασφαλισμένων μας και όλων των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται  από τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας “Daniel”, αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα μέσα, τις υποδομές και την τεχνογνωσία που διαθέτει ο όμιλος Interamerican. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους και ασφαλιστικούς συμβούλους της Interamerican που καταβάλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση και φροντίδα των ανθρώπων που μάς έχουν εμπιστευτεί την ασφάλεια της περιουσίας τους»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βιοκαρπέτ: Αναστέλλει τη λειτουργία εργοστασίου στη Λάρισα λόγω πλημμύρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τις επόμενες μέρες θα γίνει η καταγραφή των ζημιών και θα αποζημιωθεί πλήρως από την ασφαλιστική κάλυψη. Αίτημα στο ΧΑ για προσωρινή αναστολή της μετοχής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Interamerican ενισχύει το ηλεκτρονικό κανάλι με το insurancemarket.gr

Η INTERAMERICAN δηλώνει πως με την επένδυση αυτή, υπογραμμίζει τη μακρόχρονη δέσμευσή της στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ασφαλιστικού κλάδου και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα ψηφιακά κανάλια διανομής.