ΓΔ: 2266.42 -1.26% Τζίρος: 288.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
B Plaz-Voulas
Φωτο: Athens Beach Club A.Ε

Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης της Ακτής Β’ Βούλας, τα σχέδια της παραλίας

Στην Ακτή πρόκειται να δημιουργηθεί ένας πρότυπος χώρος, όπου με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, αναδεικνύεται το παραθαλάσσιο τοπίο. Επίσης δημιουργούνται εκτενείς χώροι πρασίνου με πρόσθετες  φυτεύσεις.

Την άμεση έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για την ανάπλαση της Ακτής Β’ Βούλας, σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης της οικοδομικής άδειας ανακοίνωσε η Athens Beach Club A.Ε. Στόχος της Athens Beach Club A.Ε. είναι  να αποκαταστήσει την ακτή και με όρους ήπιας ανάπτυξης να την αναβαθμίσει,  με σεβασμό στον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Στην Ακτή Β’ Βούλας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται να δημιουργηθεί ένας πρότυπος χώρος, όπου με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, αναδεικνύεται το παραθαλάσσιο τοπίο. Παράλληλα, δημιουργούνται εκτενείς χώροι πρασίνου με πρόσθετες  φυτεύσεις. Η Ακτή Β’ Βούλας υπό τη νέα της μορφή, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο αγαπημένο παραλιακό  προορισμό, με υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης, που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινότητα των κατοίκων. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή πισίνας που προορίζεται για δημοτική χρήση και θα καλύψει τις ανάγκες τμημάτων κολύμβησης, αλλά και προπονήσεων αθλητικών ομάδων της περιοχής. 

Το σχέδιο ανάπλασης ακολουθεί αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας, με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών που θα δώσουν μακροπρόθεσμα, περαιτέρω αξία στο έργο. Αυτές περιλαμβάνουν ενδεικτικά, αυξημένο ποσοστό πρασίνου κατά ~30%, καθώς και  θέσεις ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής, στο πλαίσιο μιας ήπιας ανάπτυξης, με επίκεντρο πάντα τις ανάγκες και την ευημερία των κατοίκων. Οι αυστηροί όροι που ακολουθούνται αφορούν στις επιτρεπόμενες χρήσεις των χώρων, ρυθμίσεις για τα ωράρια λειτουργίας, μέτρα για την εξάλειψη της ηχορύπανσης (π.χ. απαγόρευση κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, κ.ά.) 

Το σχέδιο ανάπτυξης είναι αποτέλεσμα μιας αναλυτικής κι εμπεριστατωμένης  μελέτης, για την οποία  συνεργάστηκαν ομάδες αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, μελετητών, από 15 νέα, καινοτόμα αλλά και καταξιωμένα γραφεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πάνω από 50 άτομα συνολικά. Ο κεντρικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από τα γραφεία Athens Creative και PILA Studio και η φυτοτεχνική μελέτη από τους: Simon Rackham Landscape Architects.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρίστες στον Παρθενώνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετική η εικόνα της Αθήνας στους τουρίστες, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η Αθήνα και η Αττική παραμένουν κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί με υψηλή ικανοποίηση επισκεπτών και ενισχυμένη πολιτιστική ταυτότητα, ενώ η ενίσχυση των υποδομών και η προβολή της Αθηναϊκής Ριβιέρας κρίνονται απαραίτητες.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέθυμνο: 494.000 ευρώ προκαταβολή για ξενοδοχειακή επέκταση στην Αγία Γαλήνη

Το Υπουργείο Ανάπτυξης κατέβαλε προκαταβολή 494.432€ για την επέκταση του ξενοδοχείου GIRINI MARE της εταιρείας Γ. Μηλολιδάκης στην Αγία Γαλήνη, στο πλαίσιο ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου.
Καθεδρικός ναός Βερολίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος του εσωτερικού τουρισμού στη Γερμανία λόγω υψηλών τιμών και αβεβαιότητας

Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων γίνονται λιγότερο δημοφιλή στους Γερμανούς λόγω υψηλών τιμών, κρίσεων και αβεβαιότητας. Πολλοί προτιμούν διακοπές στη Γερμανία, συχνά σε πιο οικονομικά καταλύματα ή ταξίδια της τελευταίας στιγμής.
Λογότυπο ΕΤΑΔ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΤΑΔ αναβαθμίζει τις κτηριακές εγκαταστάσεις στα Σπήλαια Δυρού

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση των Σπηλαίων Διρού στη Λακωνία, έργο στρατηγικής σημασίας με προϋπολογισμό 8,7 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί σε 28 μήνες και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την ΕΤΑΔ.