ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
smart park-emporiko
Φώτο: Smart Park

Πραγματοποιήθηκε η εξαγορά του Smart Park από την Trade Estates

Η αξία του ακινήτου έχει συμφωνηθεί σε €110 εκ. μετά και την υπογραφή της συμφωνίας της Reds με την ΑΕΕΑΠ του ομίλου Fourlis.

Έκλεισε η συμφωνία για την πώληση του Smart Park από την Reds στην Trade Estates του ομίλου Fourlis, ολοκληρώνοντας έτσι μια εκκρεμότητα πριν μπει η τελευταία στο χρηματιστήριο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Η  «REDS Α.Ε.», ενημερώνει ότι σε συνέχεια της από 5.9.2023 σχετικής ανακοίνωσης της Εταιρείας, υπεγράφη σήμερα συμφωνία με την εταιρεία TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ του Oμίλου Fourlis για την πώληση στην τελευταία του συνόλου των μετοχών της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΓΥΑΛΟΥ ΑΕ, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται το εμπορικό πάρκο Smart Park.

Η συναλλαγή υπόκειται στην εκπλήρωση συνήθων όρων και προϋποθέσεων και τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15.12.2023.

Η αξία του ακινήτου έχει συμφωνηθεί σε €110 εκ., ενώ μετά τις αναπροσαρμογές με βάση την καθαρή δανειακή θέση της ΓΥΑΛΟΥ ΑΕ, καθώς και τα λοιπά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της εταιρείας με ημερομηνία αναφοράς την 31.8.2023, το κατ’ αρχήν καθαρό τίμημα που θα εισπράξει η REDS είναι €93 εκ.

Το ακριβές ποσόν του τιμήματος θα οριστικοποιηθεί κατά την ημερομηνία κλεισίματος της συναλλαγής. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγή αυτής, ισχυροποιεί περαιτέρω τη ρευστότητά του και κατά συνέπεια τη δυνατότητά του να χρηματοδοτήσει τα επερχόμενα επενδυτικά σχέδιά του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trade Estates: Θα υλοποιήσει την επένδυση 70 εκατ. στον Ασπρόπυργο

Μέσω της νέας επένδυσης η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου ενισχύοντας τη στρατηγική της στον πυλώνα Κέντρων Διανομής νέας γενιάς που εξυπηρετούν ομίλους Λιανικής.