ΓΔ: 2220.44 0.64% Τζίρος: 187.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:28:39
Φωτο: Shutterstock

ΤΧΣ: Καμία υπόδειξη στις τράπεζες για τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων

Ανακοίνωση για τους χειρισμό παλαιών και νέων ποινικών υποθέσεων που αφορούν τις τράπεζες μετά τις πρόσφατες αλλαγές στην ποινική νομοθεσία εξέδωσε το ΤΧΣ υπογραμμίζοντας ότι δεν προέβει σε καμία σχετική υπόδειξη.

Διαψεύδει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) τις πληροφορίες για παρεμβάσεις του ταμείου στις διοικήσεις των τραπεζών για το χειρισμό ποινικών υποθέσεων, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στην ποινική νομοθεσία.

Αναλυτικά: «Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  ως μέτοχος των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αλλά και στα πλαίσια της αποστολής του και του θεσμικού του ρόλου για τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, προέβη σε υπόμνηση προς τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των τεσσάρων τραπεζών, σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στην ποινική νομοθεσία και το νέο ποινικό κώδικα (ν. 4619/2019), υπογραμμίζοντας την υποχρέωση που έχουν πλέον οι τράπεζες και τα Διοικητικά τους Συμβούλια για τον χειρισμό παλαιών και νέων ποινικών υποθέσεων. Το Ταμείο, σύμφωνα με την πάγια πολιτική του, δεν προέβη σε ουδεμία υπόδειξη προς τις τράπεζες ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις σχετικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ubs
ΔΙΕΘΝΗ

UBS: Ισχυρό ξεκίνημα για ελληνικές τράπεζες το 2026, top pick η Πειραιώς

Σύμφωνα με την έκθεση της UBS, μετά το ισχυρό ράλι, οι επενδυτές εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί απέναντι στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τον κλάδο στις επιλεγμένες μετοχές.
Βασίλης Ψάλτης, Αντρέα Ορσέλ
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Όλα τα «βλέμματα» στη Alpha, πρώτο «αίμα» στην Κύπρο και η έκθεση της HSBC

Οι μεγάλες προσδοκίες της αγοράς για την Alpha Bank, η παρανόηση με το report της HSBC, τα πρώτα βήματα της Enerwave, οι πρώτες παραιτήσεις στην Κύπρο, κάθε βροχή και ευρώ για τη Θεσσαλία, στο σκοτάδιο ο ΣΕΒ για το ρεύμα και το στεγαστικό.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
MARKET MAKER

Τραπεζικό πάρτι, η κρίσιμη λεπτομέρεια στον ΟΠΑΠ και η βουτιά της Euronext

«Τρέχουν» οι τραπεζικές μετοχές εν μέσω φημών - προσδοκικών για deals, η αναβάθμιση της Avax, το δυνατό ξεκίνημα της Autohellas, τα μερίδια των χρηματιστηριακών και οι συζητήσεις με ασφαλιστικές.