ΓΔ: 2200.98 -3.36% Τζίρος: 388.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

ΤΧΣ: Καμία υπόδειξη στις τράπεζες για τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων

Ανακοίνωση για τους χειρισμό παλαιών και νέων ποινικών υποθέσεων που αφορούν τις τράπεζες μετά τις πρόσφατες αλλαγές στην ποινική νομοθεσία εξέδωσε το ΤΧΣ υπογραμμίζοντας ότι δεν προέβει σε καμία σχετική υπόδειξη.

Διαψεύδει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) τις πληροφορίες για παρεμβάσεις του ταμείου στις διοικήσεις των τραπεζών για το χειρισμό ποινικών υποθέσεων, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στην ποινική νομοθεσία.

Αναλυτικά: «Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  ως μέτοχος των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αλλά και στα πλαίσια της αποστολής του και του θεσμικού του ρόλου για τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, προέβη σε υπόμνηση προς τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των τεσσάρων τραπεζών, σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στην ποινική νομοθεσία και το νέο ποινικό κώδικα (ν. 4619/2019), υπογραμμίζοντας την υποχρέωση που έχουν πλέον οι τράπεζες και τα Διοικητικά τους Συμβούλια για τον χειρισμό παλαιών και νέων ποινικών υποθέσεων. Το Ταμείο, σύμφωνα με την πάγια πολιτική του, δεν προέβη σε ουδεμία υπόδειξη προς τις τράπεζες ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις σχετικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: 0,67€ μέρισμα και 244 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα ενισχύσει φέτος τον κρατικό προϋπολογισμό με 244 εκατ. ευρώ, καθώς τα καθαρά της κέρδη για το 2025 σημείωσαν σημαντική αύξηση, φτάνοντας τα 257,7 εκατ. ευρώ από 82,9 εκατ. το 2024.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά του Γενικού Δείκτη με τραπεζικό sell-off στον απόηχο της Μέσης Ανατολής

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, λόγω αρνητικού κλίματος σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Υποχωρούν οι τραπεζικές μετοχές κατά 5,10%, ενώ ενισχύονται δολάριο, χρυσός και πετρέλαιο.
κτίριο TBI Bank
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρικές τράπεζες: Κατά 99% έτοιμες για άμεσες πληρωμές το 2027

Οι βουλγαρικές τράπεζες είναι σχεδόν έτοιμες (99%) να εφαρμόσουν τον Κανονισμό Άμεσων Πληρωμών από 1/1/2027, όπως ανέφερε ο Ράντοσλαβ Ντασκάλοφ, με μόνο τη λειτουργία επαλήθευσης δικαιούχου να απομένει για πλήρη εφαρμογή.