ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μυτιληναίος

Η μεγάλη επένδυση Μυτιληναίου και το σίριαλ της MIG

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ο Επίμονος Κηπουρός, σκαλίζει, ψάχνει και αναζητά ενδιαφέροντα σημεία από τον κόσμο των επιχειρήσεων, των αγορών, της οικονομίας και της πολιτικής.
  • Οι πάντες θα δώσουν το παρών στα εγκαίνια της μεγάλης ενεργειακής επένδυσης που πραγματοποιεί ο Όμιλος Μυτιληναίος στα Άσπρα Σπίτια στη Βοιωτία. Τα θεμελίωση του εργοστασίου θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του CEO της General Electric Power Europe, Michael Rechsteiner. Στα εγκαίνια θα βρεθούν επιτελικά στελέχη τραπεζών, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικοί, διπλωμάτες και πολλοί, πολλοί άλλοι.
  • Θα κατασκευαστεί, για την ακρίβεια ήδη έχουν πιάσει δουλειά οι μπουλντόζες, ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) στην Ευρώπη, ισχύος 826MW. 
  • Ο σταθμός, ο οποίος θα έχει ως βασικό προμηθευτή την GE, εξού και η παρουσία του CEO, θα έχει αεριοστρόβιλο τεχνολογίας class H, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, γεγονός που θα τον καθιστά τον πιο αποδοτικό στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή.
  • Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα, το συνολικό ύψος της οποίας θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ. 
  • Περιττό να σημειώσουμε το κλίμα ενθουσιασμού και την υπερένταση που επικρατεί στο Μαρούσι.
  • Εξελίξεις θα έχουμε τις επόμενες ημέρες στις τράπεζες, καθώς όπως γράφει σήμερα το Business Daily το σχέδιο Ηρακλής δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο.
  • Καταιγισμός εταιρικών αποτελεσμάτων σήμερα καθώς ολοκληρώνεται η προθεσμία για την δημοσιοποίηση των λογιστικών καταστάσεων του πρώτου εξαμήνου.
  • Παρατραβάει το σίριαλ με την αναχρηματοδότηση των δανείων της MIG: η διοίκηση του ομίλου άρχισε να συζητάει με τις Farallon και Oak Hill από τα τέλη Ιουλία και τώρα λέει ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις ως τις 15 Νοεμβρίου. Σαν να μην υπάρχει βιασύνη για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού, από την οποία εξαρτάται το μέλλον του ομίλου.
  • Και όλα αυτά τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχουν διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα, είχαν πολύ κακό σημείο εκκίνησης: προσφορά με διψήφιο επιτόκιο.
  • Υπάρχει, άραγε, plan B, για να θυμηθούμε και τις εποχές Βαρουφάκη; Οι Τσέχοι της Emma Delta έχουν ζητήσει να εξαγοράσουν την Vivartia και να πάρουν πάνω τους ένα μέρος του δανεισμού του ομίλου. Φαίνεται, όμως, ότι αυτή είναι μια πρόταση που δεν αρέσει πολύ στα στελέχη της MIG, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρέπει να κρατήσουν πάση θυσία τα διαμάντια του στέμματος...
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πράσινο φως στη συγχώνευση με τη Financial Holdings

Η συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με τη Πειραιώς Financial Holdings αναμένεται να ενισχύσει τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα της νέας οντότητας. Στις 22 Δεκεμβρίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.
ΑΓΟΡΕΣ

Οι 28 πρωταθλητές των αποδόσεων και ποιοι έχασαν το τριετές ράλι του ΧΑ

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Γενικός Δείκτης έχει σημειώσει ένα εντυπωσιακό ράλι με κέρδη +160%. Οι 28 μετοχές που «νίκησαν» τον ΓΔ, ποιες άλλες ξεχώρισαν και ποιες αναδείχθηκαν αρνητικοί πρωταγωνιστές.
Χρηματιστήριο μετοχών γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Με άνοδο +1,03% η εβδομάδα και επιστροφή πάνω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,67% κλείνοντας στις 2.104,74 μονάδες που ήταν και υψηλό ημέρας. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 178 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 25,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
MARKET MAKER

Το ΑΚΕΛ ανησύχησε τους επενδυτές, η πρόβλεψη της Aktor και το γούρι της Lamda

Δυσκολεύτηκε το Χ.Α. αλλά τα κατάφερε και έκλεισε με άνοδο. Η καλή πορεία των ξένων αγορών, βοήθησε να υπερκεράσει τις ανησυχίες που ήρθαν μέσω Κύπρου στις τράπεζες. Οι επενδυτές παραμένουν επιλεκτικοί.