ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ο Μητσοτάκης, το Χρηματιστήριο και η Εθνική

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ισχυρές πιέσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, και μάλιστα σε μια ήρεμη ημέρα για τις ξένες αγορές, με την εγχώρια αγορά να εξακολουθεί να αναζητά κατεύθυνση.
  • Ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καλά ενημερωμένος για όλα τα θέματα και απάντησε ουσιαστικά ακόμα και σε πιο τεχνικά ή εξειδικευμένα μηνύματα. Το σημαντικότερο είναι ότι μιλούσε για την επόμενη ημέρα μακρυά από τακτικές τύπου μαζί μας ή εναντίον μας και άλλες πολεμικές ιαχές.
  • Ο τόπος πρέπει να πάει μπροστά και πρέπει να ξεφύγουμε από τις διχαστικές πρακτικές, που δυστυχώς έχουν βαθιές ρίζες στον τόπο.
  • Ισχυρές πιέσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, και μάλιστα σε μια ήρεμη ημέρα για τις ξένες αγορές, με την εγχώρια αγορά να εξακολουθεί να αναζητά κατεύθυνση. Οι μεγαλύτερες πιέσεις εκδηλώθηκαν στις τράπεζες, με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με απώλειες 3,42%, να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.
  • Εκτός της Εθνικής, ισχυρές πιέσεις επίσης για την Coca Cola HBC, μετοχή ειδικών χαρακτηριστικών και ιδιόμορφης συμπεριφοράς,
  • Όμως ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν η μετοχή της ΔΕΗ η οποία υποχώρησε κατά 5,23%, με την κεφαλαιοποίηση να υποχωρεί ξανά κάτω από το επίπεδο των 700 εκατ. ευρώ. Η μετοχή έχει πραγματοποιήσει ράλι το τελευταίο διάστημα, με τους επενδυτές να προσδοκούν τέλος στον κατήφορο. Ωστόσο, με καύσιμο τις προσδοκίες δεν μπορείς να πας και πολύ μακρυά... Χρειάζονται έργα και απτά αποτελέσματα.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το ομόλογο της Πειραιώς και ποια είναι η εταιρεία που κατέθεσε αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ

Το timing της έκδοσης ομολόγου Tier1 από την Τρ. Πειραιώς, η δυναμική εταιρεία πληροφορικής που θέλει να εισέλθει στην Εναλλακτική Αγορά και τα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή των ΕΛΠΕ.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τι είπε ο Μπουλούτας για το ομόλογο και οι αντικρουόμενοι στόχοι της Εθνικής

Η πρώτη εμφάνιση του νέου CEO της Ελλάκτωρ στους δημοσιογράφους, η βράβευση που αντιστρατεύεται τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής και ο μεγαλύτερος φόβος του Θ. Σκυλακάκη.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η αφωνία της Aegean για Λασκαρίδη, οι γκρίνιες στην ΕΥΔΑΠ και η χαμηλή πτήση ΑΔΜΗΕ

Οι απαξιωτικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Aegean για την κυβέρνηση, όταν η εταιρεία επιβιώνει χάρη σε κρατικές ενισχύσεις, οι αναθέσεις έργων της ΕΥΔΑΠ και η πτωτική πορεία της μετοχής του ΑΔΜΗΕ.
Μιχάλης Χρυσοχοιδης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Επιστροφή στην κανονικότητα, διεργασίες στην Ελλάκτωρ και ο «μνηστήρας» της MLS

Οι 400 του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τι συμβαίνει με τις επαφές Ολλανδών - εφοπλιστών για την Ελλάκτωρ, οι φήμες για ενδιαφέρον σοβαρού fund για την MLS και η εκτίναξη του τζίρου στο Χρηματιστήριο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το ποδαρικό της Eurobank στον MSCI, οι τουρκικές τράπεζες και η «λάμψη» της Ideal

Το τέλος στη συρρίκνωση του αριθμού ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI, το θεαματικό ράλι της Ideal με πενιχρές συναλλαγές, τα δισεκατομμύρια των ψηφιακών έργων και οι περιπέτειες των τουρκικών τραπεζών.