ΓΔ: 1411.6 0.27% Τζίρος: 13.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:43:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ο Μητσοτάκης, το Χρηματιστήριο και η Εθνική

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ισχυρές πιέσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, και μάλιστα σε μια ήρεμη ημέρα για τις ξένες αγορές, με την εγχώρια αγορά να εξακολουθεί να αναζητά κατεύθυνση.
  • Ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καλά ενημερωμένος για όλα τα θέματα και απάντησε ουσιαστικά ακόμα και σε πιο τεχνικά ή εξειδικευμένα μηνύματα. Το σημαντικότερο είναι ότι μιλούσε για την επόμενη ημέρα μακρυά από τακτικές τύπου μαζί μας ή εναντίον μας και άλλες πολεμικές ιαχές.
  • Ο τόπος πρέπει να πάει μπροστά και πρέπει να ξεφύγουμε από τις διχαστικές πρακτικές, που δυστυχώς έχουν βαθιές ρίζες στον τόπο.
  • Ισχυρές πιέσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, και μάλιστα σε μια ήρεμη ημέρα για τις ξένες αγορές, με την εγχώρια αγορά να εξακολουθεί να αναζητά κατεύθυνση. Οι μεγαλύτερες πιέσεις εκδηλώθηκαν στις τράπεζες, με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με απώλειες 3,42%, να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.
  • Εκτός της Εθνικής, ισχυρές πιέσεις επίσης για την Coca Cola HBC, μετοχή ειδικών χαρακτηριστικών και ιδιόμορφης συμπεριφοράς,
  • Όμως ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν η μετοχή της ΔΕΗ η οποία υποχώρησε κατά 5,23%, με την κεφαλαιοποίηση να υποχωρεί ξανά κάτω από το επίπεδο των 700 εκατ. ευρώ. Η μετοχή έχει πραγματοποιήσει ράλι το τελευταίο διάστημα, με τους επενδυτές να προσδοκούν τέλος στον κατήφορο. Ωστόσο, με καύσιμο τις προσδοκίες δεν μπορείς να πας και πολύ μακρυά... Χρειάζονται έργα και απτά αποτελέσματα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα POS στις χρηματιστηριακές, ο φορέας ακινήτων, τα καύσιμα και η Βουλγαρία

Γιατί γκρινιάζουν οι ΑΧΕ για το POS, ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών για τον Φορέα Ακινήτων, τα καύσιμα και το παράδειγμα της Βουλγαρίας, η καταιγίδα νόμων, Τεχνητή Νοημοσύνη και αειφορία.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Κασσελάκης ως ιστορική αναγκαιότητα, οι δικηγόροι πάνε ταμείο και ισχυροί εκτός ΧΑ

Ο Δ. Τεμπονέρας και η ιστορική αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, γυρίζουν την πλάτη στο ΧΑ ισχυρές εταιρείες, το «δώστα όλα» του Γ. Φλωρίδη στους δικηγόρους, σήμερα το ομόλογο της Τρ. Πειραιώς, ο Π. Χριστοδούλου στην Ελληνική και το retail bond της Autohellas.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το άγχος του Κ. Μητσοτάκη, η παύση της Prelium, η ΕΠΑΝΤ και τα καύσιμα

Οι «κρυφές» δαπάνες που ανησυχούν τον πρωθυπουργό, η παύση εργασιών της Prelium παρά την καλή πορεία του ΧΑ, η «εξαφανισμένη» Κανονιστική Παρέμβαση της Επ. Ανταγωνισμού για τα καύσιμα και το «φως» στα τιμολόγια ρεύματος.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Εκλογές και αυθαίρετα, η ευχάριστη έκπληξη στο ΧΑ και οι θεσμικές παραφωνίες

Η ρύθμιση της τελευταίας στιγμής για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, η απρόσμενη πασχαλινή κινητικότητα στο Χρηματιστήριο, το τέλος των νομικών περιπετειών του Αλ. Εξάρχου και τα ισχυρά θεμελιώδη της Flexopack. Καλή Ανάσταση - επιστροφή την Τρίτη 18/04.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα «πρασίνισμα» των «κόκκινων», πωλήσεις από retail και η συντριβή των short

Πώς οι servicers πέτυχαν την επιστροφή στην κανονικότητα (πρώην) «κόκκινων» δανείων 35 δισ., τρέχουν στην Attica για την ΑΜΚ, οι πωλήσεις από τη «μαρίδα», το ράλι των αγορών παρά τα επιτόκια και τα άλμα της Intrakat.
gerapetritis
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο ΜΥΤΙΛ «βλέπει» τα... 30, η επενδυτική βαθμίδα και τα περίεργα της Attica Bank

Τι είπε ο Γεραπετρίτης για το investment grade, η μεγάλη αναβάθμιση της τιμής στόχου της Mytilineos, τα ερωτηματικά για τη μετοχή της Attica, η κινητικότητα στην Ideal, το αρνητικό ρεκόρ στην αμόλυβδη και ποιες μετοχές είναι πρώτες στην πτώση και τελευταίες στην άνοδο.