ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο
Φωτο: Shutterstock

Ο Μητσοτάκης, το Χρηματιστήριο και η Εθνική

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ισχυρές πιέσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, και μάλιστα σε μια ήρεμη ημέρα για τις ξένες αγορές, με την εγχώρια αγορά να εξακολουθεί να αναζητά κατεύθυνση.
  • Ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καλά ενημερωμένος για όλα τα θέματα και απάντησε ουσιαστικά ακόμα και σε πιο τεχνικά ή εξειδικευμένα μηνύματα. Το σημαντικότερο είναι ότι μιλούσε για την επόμενη ημέρα μακρυά από τακτικές τύπου μαζί μας ή εναντίον μας και άλλες πολεμικές ιαχές.
  • Ο τόπος πρέπει να πάει μπροστά και πρέπει να ξεφύγουμε από τις διχαστικές πρακτικές, που δυστυχώς έχουν βαθιές ρίζες στον τόπο.
  • Ισχυρές πιέσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, και μάλιστα σε μια ήρεμη ημέρα για τις ξένες αγορές, με την εγχώρια αγορά να εξακολουθεί να αναζητά κατεύθυνση. Οι μεγαλύτερες πιέσεις εκδηλώθηκαν στις τράπεζες, με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με απώλειες 3,42%, να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.
  • Εκτός της Εθνικής, ισχυρές πιέσεις επίσης για την Coca Cola HBC, μετοχή ειδικών χαρακτηριστικών και ιδιόμορφης συμπεριφοράς,
  • Όμως ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν η μετοχή της ΔΕΗ η οποία υποχώρησε κατά 5,23%, με την κεφαλαιοποίηση να υποχωρεί ξανά κάτω από το επίπεδο των 700 εκατ. ευρώ. Η μετοχή έχει πραγματοποιήσει ράλι το τελευταίο διάστημα, με τους επενδυτές να προσδοκούν τέλος στον κατήφορο. Ωστόσο, με καύσιμο τις προσδοκίες δεν μπορείς να πας και πολύ μακρυά... Χρειάζονται έργα και απτά αποτελέσματα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Θετικό κλίμα στις αγορές, στο επίκεντρο τα ομόλογα

Η άνοδος των ασιατικών αγορών και τα θετικά futures σε Ευρώπη και ΗΠΑ δημιουργούν περιθώριο για καλύτερο ξεκίνημα, ενώ οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν βασικός παράγοντας πίεσης.
επενδύσεις και αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο «μέρισμα» από τα κέρδη των επιχειρήσεων προσδοκά το Δημόσιο το 2027

Αισθητή αύξηση πάνω από 15% των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, λόγω της υψηλής κερδοφορίας που παρουσιάζουν φέτος οι εισηγμένες και μη εταιρείες.