ΓΔ: 891.41 0.46% Τζίρος: 82.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ο Μητσοτάκης, το Χρηματιστήριο και η Εθνική

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ισχυρές πιέσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, και μάλιστα σε μια ήρεμη ημέρα για τις ξένες αγορές, με την εγχώρια αγορά να εξακολουθεί να αναζητά κατεύθυνση.
  • Ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καλά ενημερωμένος για όλα τα θέματα και απάντησε ουσιαστικά ακόμα και σε πιο τεχνικά ή εξειδικευμένα μηνύματα. Το σημαντικότερο είναι ότι μιλούσε για την επόμενη ημέρα μακρυά από τακτικές τύπου μαζί μας ή εναντίον μας και άλλες πολεμικές ιαχές.
  • Ο τόπος πρέπει να πάει μπροστά και πρέπει να ξεφύγουμε από τις διχαστικές πρακτικές, που δυστυχώς έχουν βαθιές ρίζες στον τόπο.
  • Ισχυρές πιέσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, και μάλιστα σε μια ήρεμη ημέρα για τις ξένες αγορές, με την εγχώρια αγορά να εξακολουθεί να αναζητά κατεύθυνση. Οι μεγαλύτερες πιέσεις εκδηλώθηκαν στις τράπεζες, με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με απώλειες 3,42%, να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.
  • Εκτός της Εθνικής, ισχυρές πιέσεις επίσης για την Coca Cola HBC, μετοχή ειδικών χαρακτηριστικών και ιδιόμορφης συμπεριφοράς,
  • Όμως ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν η μετοχή της ΔΕΗ η οποία υποχώρησε κατά 5,23%, με την κεφαλαιοποίηση να υποχωρεί ξανά κάτω από το επίπεδο των 700 εκατ. ευρώ. Η μετοχή έχει πραγματοποιήσει ράλι το τελευταίο διάστημα, με τους επενδυτές να προσδοκούν τέλος στον κατήφορο. Ωστόσο, με καύσιμο τις προσδοκίες δεν μπορείς να πας και πολύ μακρυά... Χρειάζονται έργα και απτά αποτελέσματα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο περιορισμός των «Ελλήνων» στο ΔΣ του ΟΠΑΠ, τι μετράνε στη Eurobank και το ΧΑ

Οι νέοι συσχετισμοί στη διοίκηση του ΟΠΑΠ μετά την αλλαγή μετοχικής σύνθεσης, η «πράσινη» απογραφή στη Eurobank, οι αποφάσεις για την αύξηση της Intralot, ο καταστροφικός Μάιος στο ΧΑ και οι αργές διαδικασίες εξυγίανσης επιχειρήσεων.
Patelis
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το πολιτικό ρίσκο στο ΧΑ, το ψαλίδι Πατέλη και η υπεροχή της Phoenix Mez

Οι κίνδυνοι στις αγορές και η απειλή της απλής αναλογικής στο Χρηματιστήριο, το ψαλίδισμα των λογαριασμών ρεύματος, η διανομή στους μετόχους της Phoenix και τα καλά νέα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι δομικές αλλαγές και η μεταγραφή στην Alpha, τι «ψήνεται» στην Ελλάκτωρ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο αιφνιδιασμός από τον Β. Ψάλτη με σημαντικές αλλαγές στις διοικητικές δομές της Alpha Bank, οι διεργασίες μεταξύ των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ, τα ισχυρά αποτελέσματα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι δυσάρεστες ανακοινώσεις της Attica Bank χωρίς παρουσία δημοσιογράφων και οι έπαινοι της Moody's στην Intralot.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η νέα εξαγορά (;) της Πειραιώς, το βήμα σημειωτόν της Attica, οι ξένες αγορές και το ΧΑ

Οι πληροφορίες για νέο «χτύπημα» από την Πειραιώς στον χώρο του asset management, τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η Attica Bank, η κίνηση του χρηματιστηρίου κόντρα στο διεθνές ρεύμα και η έξοδος της TotalEnergies από την Κρήτη.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ψάχνοντας λεφτά για μέτρα στήριξης, οι ακριβές ΑΠΕ, οι έρευνες για αέριο και η ΔΕΠΑ

Τα σχέδια για έξοδο στην αγορά ομολόγων μετά το Πάσχα, οι καταγγελίες για ρεύμα από φωτοβολταϊκά με αστρονομικές τιμές, οι «πονοκέφαλοι» στις έρευνες για αέριο και ο γρίφος για τη ΔΕΠΑ με τις πληρωμές σε ρούβλια.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το αθόρυβο outperform του ΧΑ, το deal ΔΕΗ - ΑΒΑΞ και η δυσαρμονία στην Attica

Τι σημαίνει η συστηματικά καλύτερη κίνηση του χρηματιστηρίου από τις ξένες αγορές, τι συμφώνησε η ΔΕΗ με την ΑΒΑΞ, πώς παρεμβαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος στην Attica Bank, οι έρευνες για φυσικό αέριο και το τέλος του East Med.