ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Η Lamda Development, το Ελληνικό και το μετατραυματικό στρες του Ν. Παππά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Συμπτώματα του συνδρόμου μετατραυματικού στρες, προφανώς λόγω απώλειας της εξουσίας, εμφανίζει ο Νίκος Παππάς.
  • Με πτώση 8,84% έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της Lamda Development, μετά τα δημοσιεύματα για το σχεδιασμό μεγάλης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Είναι μία από τις περιπτώσεις όπου μπορεί κανείς να πει ότι το ταμπλό της αγοράς δεν λέει την αλήθεια για τις προοπτικές μιας μετοχής: η πτώση είναι εύλογη, όταν οι επενδυτές πληροφορούνται ότι σχεδιάζεται μια μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, όμως οι προοπτικές της εταιρείας του ομίλου Λάτση φαίνονται καλύτερες από κάθε άλλη φορά, καθώς επιταχύνονται οι εξελίξεις στο έργο – ορόσημο του Ελληνικού. Η εταιρεία αφιέρωσε μόνο δύο γραμμές από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο έργο του Ελληνικού, αλλά μέσα από αυτή τη λακωνική αναφορά καταλαβαίνει κανείς πόσα έχουν αλλάξει μέσα σε δύο μήνες: «Αναφορικά με το έργο του Ελληνικού, έχουν ήδη εκδοθεί οι τρεις από τις τέσσερις απαιτούμενες ΚΥΑ και η ολοκλήρωση των υπόλοιπων εκκρεμοτήτων προχωρά με γοργούς ρυθμούς», τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Μπορεί, λοιπόν, η μετοχή να ισορροπεί σε χαμηλότερα επίπεδα, λόγω της επικείμενης άντλησης κεφαλαίων, αλλά δύσκολα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι πολύ γρήγορα η Lamda, υλοποιώντας ένα κολοσσιαίων διαστάσεων έργο, θα έχει μεταμορφωθεί σε μια εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας με διεθνή εμβέλεια.
  • Φαίνεται ότι ένα από τα συμπτώματα του συνδρόμου μετατραυματικού στρες λόγω απώλειας της εξουσίας είναι και η πολιτική αμνησία. Μόλις πριν από λίγους μήνες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε «τρέξει», χωρίς επιτυχία για διάφορους τεχνικούς λόγους, τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, που η ίδια είχε συμφωνήσει με τους δανειστές μας. Τώρα, όμως, ο Νίκος Παππάς μεταμορφώνεται σε ηρωικό υπερασπιστή της δημόσιας περιουσίας, επειδή την ίδια ιδιωτικοποίηση προωθεί η νέα κυβέρνηση της ΝΔ. «Η εμμονή της ΝΔ στην πολιτική της καθολικής αποχώρησης του Δημοσίου από κρίσιμες για τη χώρα υποδομές είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της κοινωνίας και οικονομικά αναποτελεσματική», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Έκανε μάλιστα λόγο για «πολιτικό σκάνδαλο»! Ενώ αν είχε πετύχει η ίδια ακριβώς ιδιωτικοποίηση επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν, προφανώς, μια κορυφαία πράξη προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος...
  • Στην Εθνική πληροφορούμαι ότι συζητούν πολύ στους διαδρόμους για μια δικαστική απόφαση από αυτές που δεν βγαίνουν συχνά. Δικαστήριο φέρεται να ακύρωσε σύμβαση δανείου στελέχους της τράπεζας, που είχε δοθεί για την αγορά μετοχών της Εθνικής, ως προϊόν καταναγκασμού από τη διοίκηση. Θυμίζω ότι ήταν πολλά τα στελέχη που είχαν πάρει στο παρελθόν μετοχοδάνεια για να ενισχύσουν την τράπεζα, αγοράζοντας μετοχές από αύξηση κεφαλαίου, αλλά οι τοποθετήσεις αυτές δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο (ας το πούμε κομψά...), λόγω της γνωστής, κακής πορείας της μετοχής. Έτσι, υπήρξε πρόβλημα και με την εξυπηρέτηση των δανείων και αρκετές υποθέσεις έφθασαν στα δικαστήρια. Θα δώσουν άραγε λύση τα δικαστήρια εις βάρος της τράπεζας; Ίδωμεν.
  • Ημέρα αποτελεσμάτων σήμερα. ΟΠΑΠ και Σαράντης θα παρουσιάσουν τις οικονομικές τους επιδόσεις για το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρήσης, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των δυο μεγαλυτέρων βιομηχανικών ομίλων της χώρας Μυτιληναίος και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Εκλογές και αυθαίρετα, η ευχάριστη έκπληξη στο ΧΑ και οι θεσμικές παραφωνίες

Η ρύθμιση της τελευταίας στιγμής για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, η απρόσμενη πασχαλινή κινητικότητα στο Χρηματιστήριο, το τέλος των νομικών περιπετειών του Αλ. Εξάρχου και τα ισχυρά θεμελιώδη της Flexopack. Καλή Ανάσταση - επιστροφή την Τρίτη 18/04.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα «πρασίνισμα» των «κόκκινων», πωλήσεις από retail και η συντριβή των short

Πώς οι servicers πέτυχαν την επιστροφή στην κανονικότητα (πρώην) «κόκκινων» δανείων 35 δισ., τρέχουν στην Attica για την ΑΜΚ, οι πωλήσεις από τη «μαρίδα», το ράλι των αγορών παρά τα επιτόκια και τα άλμα της Intrakat.
gerapetritis
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο ΜΥΤΙΛ «βλέπει» τα... 30, η επενδυτική βαθμίδα και τα περίεργα της Attica Bank

Τι είπε ο Γεραπετρίτης για το investment grade, η μεγάλη αναβάθμιση της τιμής στόχου της Mytilineos, τα ερωτηματικά για τη μετοχή της Attica, η κινητικότητα στην Ideal, το αρνητικό ρεκόρ στην αμόλυβδη και ποιες μετοχές είναι πρώτες στην πτώση και τελευταίες στην άνοδο.
Παυλίδης Μάρμαρα, Εγκαταστάσεις
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η πικρή γεύση στο deal Παυλίδη, η αμηχανία τραπεζών, το μετρό Θεσσαλονίκης και το ΧΑ

Άλλη μια καλή εταιρεία που η δεύτερη γενιά την… παραδίδει σε τρίτους, γιατί οι τράπεζες είναι σε αμηχανία για τα κέρδη, οι προσφορές για τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, τι γίνεται με τους έξυπνους μετρητές, η φόρα των ξένων αγορών και αναζητώντας τα χαρτιά που… έμειναν πίσω.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Πολύ σκληρό για να πεθάνει το deal Viva - JP Morgan, τα στεγαστικά και η Quest

Οι νέες ελπίδες για τη μεγάλη συμφωνία, η επιβάρυνση στα στεγαστικά, η κινητικότητα στις μετοχές ΑΔΜΗΕ και Quest, τα κέρδη των τραπεζών, η πανάκριβη αμόλυβδη, ποιοι «φτιάχνουν» ρευστότητα στο ΧΑ, ο Άγιος Βασίλης και οι αγορές.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η κρίση κυβέρνησης – τραπεζών, το συνέδριο στο Λονδίνο και τα χρηματιστήρια

Οι μεγάλες προσδοκίες για την προσέλκυση επενδυτών στο Λονδίνο, γιατί οι σχέσεις κυβέρνησης - τραπεζών είναι στο «κόκκινο», η αλλαγή διοίκησης στην Παγκρήτια, οι ελπίδες και οι κίνδυνοι για τα χρηματιστήρια.