ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Η Lamda Development, το Ελληνικό και το μετατραυματικό στρες του Ν. Παππά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Συμπτώματα του συνδρόμου μετατραυματικού στρες, προφανώς λόγω απώλειας της εξουσίας, εμφανίζει ο Νίκος Παππάς.
  • Με πτώση 8,84% έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της Lamda Development, μετά τα δημοσιεύματα για το σχεδιασμό μεγάλης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Είναι μία από τις περιπτώσεις όπου μπορεί κανείς να πει ότι το ταμπλό της αγοράς δεν λέει την αλήθεια για τις προοπτικές μιας μετοχής: η πτώση είναι εύλογη, όταν οι επενδυτές πληροφορούνται ότι σχεδιάζεται μια μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, όμως οι προοπτικές της εταιρείας του ομίλου Λάτση φαίνονται καλύτερες από κάθε άλλη φορά, καθώς επιταχύνονται οι εξελίξεις στο έργο – ορόσημο του Ελληνικού. Η εταιρεία αφιέρωσε μόνο δύο γραμμές από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο έργο του Ελληνικού, αλλά μέσα από αυτή τη λακωνική αναφορά καταλαβαίνει κανείς πόσα έχουν αλλάξει μέσα σε δύο μήνες: «Αναφορικά με το έργο του Ελληνικού, έχουν ήδη εκδοθεί οι τρεις από τις τέσσερις απαιτούμενες ΚΥΑ και η ολοκλήρωση των υπόλοιπων εκκρεμοτήτων προχωρά με γοργούς ρυθμούς», τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Μπορεί, λοιπόν, η μετοχή να ισορροπεί σε χαμηλότερα επίπεδα, λόγω της επικείμενης άντλησης κεφαλαίων, αλλά δύσκολα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι πολύ γρήγορα η Lamda, υλοποιώντας ένα κολοσσιαίων διαστάσεων έργο, θα έχει μεταμορφωθεί σε μια εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας με διεθνή εμβέλεια.
  • Φαίνεται ότι ένα από τα συμπτώματα του συνδρόμου μετατραυματικού στρες λόγω απώλειας της εξουσίας είναι και η πολιτική αμνησία. Μόλις πριν από λίγους μήνες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε «τρέξει», χωρίς επιτυχία για διάφορους τεχνικούς λόγους, τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, που η ίδια είχε συμφωνήσει με τους δανειστές μας. Τώρα, όμως, ο Νίκος Παππάς μεταμορφώνεται σε ηρωικό υπερασπιστή της δημόσιας περιουσίας, επειδή την ίδια ιδιωτικοποίηση προωθεί η νέα κυβέρνηση της ΝΔ. «Η εμμονή της ΝΔ στην πολιτική της καθολικής αποχώρησης του Δημοσίου από κρίσιμες για τη χώρα υποδομές είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της κοινωνίας και οικονομικά αναποτελεσματική», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Έκανε μάλιστα λόγο για «πολιτικό σκάνδαλο»! Ενώ αν είχε πετύχει η ίδια ακριβώς ιδιωτικοποίηση επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν, προφανώς, μια κορυφαία πράξη προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος...
  • Στην Εθνική πληροφορούμαι ότι συζητούν πολύ στους διαδρόμους για μια δικαστική απόφαση από αυτές που δεν βγαίνουν συχνά. Δικαστήριο φέρεται να ακύρωσε σύμβαση δανείου στελέχους της τράπεζας, που είχε δοθεί για την αγορά μετοχών της Εθνικής, ως προϊόν καταναγκασμού από τη διοίκηση. Θυμίζω ότι ήταν πολλά τα στελέχη που είχαν πάρει στο παρελθόν μετοχοδάνεια για να ενισχύσουν την τράπεζα, αγοράζοντας μετοχές από αύξηση κεφαλαίου, αλλά οι τοποθετήσεις αυτές δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο (ας το πούμε κομψά...), λόγω της γνωστής, κακής πορείας της μετοχής. Έτσι, υπήρξε πρόβλημα και με την εξυπηρέτηση των δανείων και αρκετές υποθέσεις έφθασαν στα δικαστήρια. Θα δώσουν άραγε λύση τα δικαστήρια εις βάρος της τράπεζας; Ίδωμεν.
  • Ημέρα αποτελεσμάτων σήμερα. ΟΠΑΠ και Σαράντης θα παρουσιάσουν τις οικονομικές τους επιδόσεις για το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρήσης, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των δυο μεγαλυτέρων βιομηχανικών ομίλων της χώρας Μυτιληναίος και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα 180 εκατ. δολ. στην Alpha Bank, ο προβληματισμός για το ΧΑ και το ομόλογο της MLS

Η ώθηση στη μετοχή της Alpha από την αναβάθμιση στους δείκτες της MSCI, οι «αδύναμες» εισροές νέων κεφαλαίων στο ΧΑ, η περίεργη θέση των ομολογιούχων της MLS και η δύσκολη συζήτηση με τους Θεσμούς.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα πρόστιμα στην Coca Cola, το μήνυμα Ψάλτη και η προειδοποίηση του Ν. Βέττα

Η παραβατική συμπεριφορά της Coca Cola HBC στα θέματα ανταγωνισμού, η προτροπή από τον CEO της Alpha Bank στο προσωπικό για στήριξη των επιχειρήσεων, η επισήμανση από τον Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ για την ανάπτυξη και η καχεξία του Χρηματιστηρίου.
OTE, Cosmote
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η Αττικής και οι Ολλανδοί, το «βαρύ» ΧΑ και το πρόβλημα των πολύτεκνων στην Cosmote

Οι φήμες για είσοδο της Reggeborgh στην Τρ. Αττικής, η αδυναμία του Χρηματιστηρίου να συντονιστεί με τις ξένες αγορές, το οικογενειακό πρόγραμμα κινητής που αποκλείει πολύτεκνους και ο διαγωνισμός για τον Σκαραμαγκά.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το ομόλογο της Πειραιώς και ποια είναι η εταιρεία που κατέθεσε αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ

Το timing της έκδοσης ομολόγου Tier1 από την Τρ. Πειραιώς, η δυναμική εταιρεία πληροφορικής που θέλει να εισέλθει στην Εναλλακτική Αγορά και τα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή των ΕΛΠΕ.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τι είπε ο Μπουλούτας για το ομόλογο και οι αντικρουόμενοι στόχοι της Εθνικής

Η πρώτη εμφάνιση του νέου CEO της Ελλάκτωρ στους δημοσιογράφους, η βράβευση που αντιστρατεύεται τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής και ο μεγαλύτερος φόβος του Θ. Σκυλακάκη.