ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σήμερα λήγει η προθεσμία για δικαιολογητικά

Όσοι δεν καταθέσουν τα δικαιολογητικά ή διαπιστωθεί ότι δεν τήρησαν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να εξοφλήσουν σε μία δόση και εντόκως ολόκληρο το ποσό της κρατικής ενίσχυσης ως τις 30 Ιουνίου.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παράταση ως το τέλος Οκτωβρίου για τις ενστάσεις της επιστρεπτέας

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, η διαδικασία επανελέγχου των αιτήσεων από την αρμόδια επιτροπή θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφανθεί ποιοι δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή.
money, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστερούν οι αποφάσεις για «ποινές» για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Δεν ολοκληρώθηκε, όπως προβλεπόταν, στις 28 Φεβρουαρίου η επανεξέταση των ενστάσεων από επιχειρήσεις που είχε κριθεί ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στο σύνολό της την ενίσχυση, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι καρατομήσεις στην Attica, η νέα μέτοχος στη MIG, τα βαρέα και η κατάληψη ΣΕΒ

Η άκρως ελληνική ιστορία με τα βαρέα ένσημα στον ΟΛΠ, η απομάκρυνση στελεχών της «ομάδας Ellington» από την Attica Bank, οι προθέσεις της εφοπλιστικής οικογένειας που μπήκε στη MIG και η προεκλογική ντρίπλα για την επιστρεπτέα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ευκαιρία αποφυγής του... πέναλτι για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Τετράμηνη παράταση, ως το τέλος Μαΐου, για να καταθέσουν δικαιολογητικά όσες επιχειρήσεις έχει διαπιστωθεί ότι δεν τήρησαν τη ρήτρα απασχόλησης, ώστε να μην επιστρέψουν ολόκληρη και εντόκως την ενίσχυση.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χιλιάδες επιχειρήσεις στη... γραμμή του πέναλτι για την επιστρεπτέα

Ακόμη δεν έχει εκδοθεί ο «λογαριασμός» από την ΑΑΔΕ, ενώ παραμένει η απειλή επιστροφής της ενίσχυσης από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει νέα διορθωτική ρύθμιση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμβαση Κόλλια για την επιστροφή της επιστρεπτέας από επιχειρήσεις

Με επιστολή του προς υπουργούς και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναφέρει πως υπάρχουν ακόμα προβλήματα στην πλατφόρμα για την επιστροφή ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πιο χαλαροί όροι επιστροφής των ενισχύσεων

Το υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει υπουργική απόφαση για παράταση στην επιστροφή και στην υποβολή δικαιολογητικών, ενώ θα επιτραπούν μικρές αποκλίσεις στη διατήρηση απασχολούμενου προσωπικού.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να δοθεί λύση για τις επιστρεπτέες προκαταβολές ζητούν οι βιοτέχνες

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) σε επιστολή της τονίζει πως έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά την ειδοποίηση για επιστροφή του συνόλου εφάπαξ.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα γλιτώσουν το.... πέναλτι για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Όσοι επιχειρηματίες είχαν οριακές αποκλίσεις στην απασχόληση ή μικρές τυπικές παραβάσεις δεν θα επιστρέψουν εφάπαξ και εντόκως τα ποσά. Έτοιμο για διορθωτικές κινήσεις το υπουργείο Οικονομικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίνουν πίσω με τόκο την επιστρεπτέα προκαταβολή χιλιάδες επιχειρήσεις

Αναστάτωση μετά τις 20.000 ειδοποιήσεις από την ΑΑΔΕ σε εταιρείες και επαγγελματίες που δεν κράτησαν σταθερό τον αριθμό εργαζομένων ή δεν υπέβαλαν δηλώσεις για τα έτη 2019 - 2020. Δεν αυξάνεται, πάντως, το επιτόκιο για τα χρέη στο Δημόσιο.