ΕΠΙΤΟΚΙΑ

Μικροπιστώσεις: Τεράστιο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις - Ποιο επιτόκιο θεωρείται «λογικό»

Οι εκτιμήσεις για τα ποσά που αναμένεται να διοχετευθούν στα μικροδάνεια ως 25.000 ευρώ. Πότε θα πέσουν στην αγορά; Ποιοι θα διεκδικήσουν άδειες ιδρυμάτων μικροχρηματοδότησης;
ΑΓΟΡΕΣ

Με «τσουχτερό» επιτόκιο 0,36% η έκδοση 6μηνων εντόκων του Δημοσίου

Το Δημόσιο άντλησε με τη νέα έκδοση 6μηνων εντόκων το ποσό των 1,66 δισ. ευρώ και το επιτόκιο αυξήθηκε από το μηδενικό της προηγούμενης δημοπρασίας στο 0,36%, ενώ η υπερκάλυψη της έκδοσης αυξήθηκε σε 1,67 φορές.
ΔΙΕΘΝΗ

Αιφνιδίασε η Fed: Στο μηδέν το επιτόκιο και αγορά ομολόγων 700 δισ. δολ.

Εκτάκτως ανακοινώθηκε νέα μείωση επιτοκίου κατά 1% και πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 700 δισ. δολ.. από την αμερικανική κεντρική τράπεζα για την προστασία της οικονομίας των ΗΠΑ από την επιδημία.
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση του G7 για κοινή δράση χωρίς την ανακοίνωση μέτρων

Οι χώρες των G7 αναμένεται να εκφράσουν την δέσμευση τους για κοινή συντονισμένη δράση ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος του κοροναϊού στην οικονομία και δεν θα ζητήσουν απευθείας να ληφθούν αυτή την στιγμή δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο μακρύς και αμφίβολος δρόμος της επιστροφής στην κανονικότητα

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αφήσει πίσω τη μεγάλη κρίση και δανείζεται με επιτόκια επενδυτικής βαθμίδας, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρό αναπτυξιακό σχέδιο για να βελτιωθεί η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.