ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΠΙΤΟΚΙΑ

ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza

Ζημιές στην ΕΚΤ για πρώτη φορά από το 2004 λόγω των υψηλών επιτοκίων

Η εκτίναξη στις πληρωμές τόκων στις εμπορικές τράπεζες ήταν ο κύριος παράγοντας που οδήγησε την κεντρική τράπεζα σε ζημιές συνολικού ύψους 7,9 δισ. το 2023. Δεν θα μοιράσει μέρισμα στις εθνικές κεντρικές τράπεζες.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα Χατζηδάκη στις τράπεζες για πάγωμα επιτοκίων στα στεγαστικά

Οι τράπεζες θα πρέπει να παρατείνουν τον Μάρτιο το μέτρο του παγώματος επιτοκίων, τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Όχι άλλα μέτρα για τους αγρότες, δεν θα δοθεί επίδομα σε ευάλωτους το Πάσχα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα οι περισσότερες επιχειρήσεις

Το 90% των επιχειρήσεων έχει αποκλειστεί από την τραπεζική χρηματοδότηση ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βαρίδι» τα υψηλά επιτόκια της ΕΚΤ για τις οικονομίες της Νότιας Ευρώπης

Οι επιδράσεις από τις αυξήσεις επιτοκίων στις οικονομίες του νότου θα αρχίσουν περισσότερο να φαίνονται μέσα στο 2024, σύμφωνα με ανάλυση της ING. «Αδύναμος κρίκος» τα στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενα επιτόκια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σνάμπελ: Η ΕΚΤ οφείλει να πραγματοποιήσει πολύ προσεκτικά βήματα

Ο πληθωρισμός, παρά το ότι εμφανίζει τάσεις αποκλιμάκωσης, παραμένει επίμονος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει βιασύνη στις μειώσεις επιτοκίων, δήλωσε το μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φθηνότερα δάνεια στις επιχειρήσεις από τις τράπεζες τον Δεκέμβριο

Κάτω από το 6% υποχώρησαν τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων, με μειώσεις 26 μονάδων βάσης κατά μέσο όρο και κατά 28 μονάδες για τις μικρομεσαίες. Μικρές μεταβολές στα επιτόκια των καταθέσεων.
ΑΓΟΡΕΣ

Απογοητεύει η Fed τη Wall Street: Μάιο ή Ιούνιο η πρώτη μείωση επιτοκίων

«Σβήνουν» οι ελπίδες για μείωση τον Μάρτιο: «Δεν είναι πιθανό», τονίζει ο Τζερόμ Πάουελ. Αμετάβλητο στο 5,4% το βασικό επιτόκιο. Μπορεί να συνυπάρξει η μείωση πληθωρισμού με υγιή αγορά εργασίας, λέει ο επικεφαλής της Fed.
ΔΙΕΘΝΗ

Ποιοι είναι οι πέντε κίνδυνοι που απειλούν την παγκόσμια ανάπτυξη το 2024

Γεωπολιτικοί κίνδυνοι, εξασθένηση της ανάπτυξης στην Κίνα, ψηλά επιτόκια, εμπορικός κατακερματισμός και κλιματική αλλαγή είναι οι κύριες απειλές για την παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με το Brookings Institute.