ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΕΤ: Τα σχολεία που ξεχώρισαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα

Ο διαγωνισμός αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων ηλικίας 13-15 χρονών.

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) στο θεσμό της “European Money Week” της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και στον θεσμό της “Global Money Week” του ΟΟΣΑ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων ηλικίας 13-15 χρονών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ολοκλήρωσε με επιτυχία στις 20 Μαρτίου 2024, τον Έβδομο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα “European Money Quiz”.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, διαδικτυακά. Συμμετείχαν 190 ομάδες τάξεων από 82 σχολεία (44 Γυμνάσια και 38 Λύκεια) δημόσια και ιδιωτικά, και συνολικά 1.508 μαθητές από τους νομούς: Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Σερρών, Φθιώτιδας και Χανίων.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Τάξη Α4 του Λυκείου Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου του νομού Αττικής. Ακολουθούν με σειρά κατάταξης στη δεύτερη θέση η Τάξη Α2 του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου - Παγκύπριο του νομού Μαγνησίας και στην τρίτη θέση η Τάξη Γ3 του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης του νομού Θεσσαλονίκης. Η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει, με δύο μαθητές, το σχολείο της και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Απριλίου 2024.

Οι τάξεις που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις θα λάβουν ως συμβολικό δώρο από έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή για το σχολείο τους και τιμητικές πλακέτες.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής η ΕΕΤ προσπαθεί να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα και το ψηφιακό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» να είναι προσβάσιμα σε όλους: μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

ΕΕΤ - Mastercard: Νέα καμπάνια ενημέρωσης για την ηλεκτρονική απάτη

«Οι ελληνικές τράπεζες επενδύουν διαρκώς σε ανθρώπινους πόρους και υποδομές, για την ασφάλεια των ψηφιακών τραπεζικών συναλλαγών» ανέφερε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΕΤ Γιάννης Γραμματικός.
ESG

Έλληνες μαθητές αναδείχθηκαν πρώτοι σe Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για το χρήμα

Οι μαθητές ρωτήθηκαν για τις γνώσεις τους στη διαχείριση των οικονομικών με έμφαση στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, την αποταμίευση, τα ψηφιακά νομίσματα, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την πρόληψη από διαδικτυακές απάτες.
ESG

Η Τράπεζα Πειραιώς στο Forum των Δελφών με το πρόγραμμα EQUALL

Διακεκριμένοι ομιλητές, ανέπτυξαν θέματα που καλύπτουν την ευρύτερη επιστημονική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική συζήτηση για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν στον δρόμο προς μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.