ΓΔ: 2313.62 1.49% Τζίρος: 644.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μαζί για το παιδί
Φωτογραφία Μαζί για το παιδί

Μαζί για το Παιδί: 38.000 σχολικά είδη σε πάνω από 800 μαθητές

Με πάνω από 38.000 σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν, το «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει περισσότερους από 800 μαθητές σε φορείς παιδικής προστασίας, προωθώντας το μήνυμα αλληλεγγύης.

Το «Μαζί για το Παιδί» ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δράση «Επιστροφή στο Σχολείο» στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», συγκεντρώνοντας περισσότερα από 38.000 σχολικά είδη για πάνω από 800 μαθητές σε φορείς παιδικής προστασίας.

 Με τη συμβολή εταιρειών, εθελοντών και πολιτών, το μήνυμα της αλληλεγγύης έγινε πράξη, εξασφαλίζοντας ότι κανένα παιδί δεν θα στερηθεί τα αναγκαία εφόδια για τη νέα σχολική χρονιά.

Η ανακοίνωση "Μαζί για το παιδί"

Το Μαζί για το Παιδί, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», ολοκλήρωσε με επιτυχία για ακόμη μία χρονιά τη δράση «Επιστροφή στο Σχολείο», προσφέροντας ουσιαστική στήριξη σε μαθητές, που φιλοξενούνται σε φορείς παιδικής προστασίας. 

Χάρη στη συλλογική προσπάθεια, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 38.000 σχολικά είδη, σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής και άλλα απαραίτητα εφόδια, τα οποία θα διανεμηθούν σε περισσότερα από 800 παιδιά σε υποστηριζόμενους φορείς παιδικής προστασίας. 

Συγκεκριμένα, διοργανώθηκε με τη βοήθεια εθελοντών από σχολεία και την εταιρεία Ayvens και φίλων του Μαζί για το Παιδί, μια δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά, όπου πλήθος κόσμου συνέβαλε στην προσπάθειά να εξασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δεν θα στερηθεί τα απαραίτητα είδη για τη νέα σχολική χρονιά. 

Την πρωτοβουλία αυτή ενίσχυσαν σημαντικά και οι εταιρείες Accenture, BIC, bwin, Deloitte, Hemmersbach Hellas και NYX Esperia Palace Athens, προσφέροντας χιλιάδες σχολικά είδη, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Χαϊδαρίου και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

 Με την ουσιαστική συμβολή εταιρειών, ιδιωτών δωρητών και εθελοντών έγινε πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Όπως δήλωσε η κυρία Ματίνα Αντωνίου, κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» του Μαζί για το Παιδί: «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση της δράσης, τους εθελοντές μας, τις εταιρείες και τους εργαζομένους τους, καθώς και το κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Με τη συμμετοχή τους, εξασφαλίζουμε ότι περισσότερα παιδιά θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά έχοντας στη διάθεσή τους τα αναγκαία σχολικά είδη.»

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»:

Το Μαζί για το Παιδί και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται από το 1996 για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το έργο του Μαζί για το Παιδί επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην υγεία και την ψυχική υγεία, στην εκπαίδευση, στην στήριξη των σωματείων-μελών που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς και την υποστήριξη πληθυσμών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που στηρίζεται σε πόρους από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών και από τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός του Μαζί για το Παιδί συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεων του.

 Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη και Μαρινάκης στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα για πρόγραμμα κατά των fake news

Η Σοφία Ζαχαράκη και ο Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκαν το 2ο ΓΕΛ Γέρακα και συζήτησαν με μαθητές του πιλοτικού προγράμματος «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες» για έλεγχο ειδήσεων και αντιμετώπιση παραπληροφόρησης.
Συμφωνία επιχειρηματική χειραψία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Μεταμόρφωσης: Συνεργασία με Παν, Πελοποννήσου για κυβερνοασφάλεια

Ο δήμος Μεταμόρφωσης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, με δράσεις εκπαίδευσης και αξιολόγησης στελεχών σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις για επιδοτούμενο πρόγραμμα μελισσοκομίας

Από αύριο 28/1 οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Μελισσοκομία – Β’ Κύκλος» της ΔΥΠΑ Ιωαννίνων, διάρκειας 295 ωρών, με επίδομα 5€/ώρα για ανέργους στον Δήμο Πάργας και όμορους δήμους.
Ισραηλινή σημαία και λουλούδια
ΔΙΕΘΝΗ

ΚΙΣΕ: Η μνήμη του Ολοκαυτώματος «ασπίδα» απέναντι στον αντισημιτισμό

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος τονίζει ότι ο αντισημιτισμός εμφανίζεται σήμερα με νέες μορφές και ζητά διαρκή επαγρύπνηση. Υπογραμμίζει τη σημασία της παιδείας και της ιστορικής μνήμης, ενώ χαιρετίζει την πρόοδο για το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.
Γιώργος Μιχαλόπουλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μιχαλόπουλος: Ο χρηματοοικονομικός εγγραμματισμός ως πυλώνας σταθερότητας

Η Alpha Bank συμμετέχει στην πρωτοβουλία FIN.e για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό στην Ευρώπη. Ο Γ. Μιχαλόπουλος τόνισε τη σημασία της οικονομικής εκπαίδευσης για τη σταθερότητα, ειδικά εν μέσω προκλήσεων όπως η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
Φοιτητές σε ομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποδοχή Κινέζων φοιτητών στο Δημαρχείο Ρεθύμνου για Winter School 2026

Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Νίκος Προβιάς, υποδέχθηκε φοιτητές και ακαδημαϊκούς από Κίνα και Πανεπιστήμιο Κρήτης, που συμμετέχουν στο διεθνές Winter School για τη γένεση της γραφής και του δικαίου, από τις 21/1/2026.