ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Μαζί για το παιδί
Φωτογραφία Μαζί για το παιδί

Μαζί για το Παιδί: 38.000 σχολικά είδη σε πάνω από 800 μαθητές

Με πάνω από 38.000 σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν, το «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει περισσότερους από 800 μαθητές σε φορείς παιδικής προστασίας, προωθώντας το μήνυμα αλληλεγγύης.

Το «Μαζί για το Παιδί» ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δράση «Επιστροφή στο Σχολείο» στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», συγκεντρώνοντας περισσότερα από 38.000 σχολικά είδη για πάνω από 800 μαθητές σε φορείς παιδικής προστασίας.

 Με τη συμβολή εταιρειών, εθελοντών και πολιτών, το μήνυμα της αλληλεγγύης έγινε πράξη, εξασφαλίζοντας ότι κανένα παιδί δεν θα στερηθεί τα αναγκαία εφόδια για τη νέα σχολική χρονιά.

Η ανακοίνωση "Μαζί για το παιδί"

Το Μαζί για το Παιδί, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», ολοκλήρωσε με επιτυχία για ακόμη μία χρονιά τη δράση «Επιστροφή στο Σχολείο», προσφέροντας ουσιαστική στήριξη σε μαθητές, που φιλοξενούνται σε φορείς παιδικής προστασίας. 

Χάρη στη συλλογική προσπάθεια, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 38.000 σχολικά είδη, σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής και άλλα απαραίτητα εφόδια, τα οποία θα διανεμηθούν σε περισσότερα από 800 παιδιά σε υποστηριζόμενους φορείς παιδικής προστασίας. 

Συγκεκριμένα, διοργανώθηκε με τη βοήθεια εθελοντών από σχολεία και την εταιρεία Ayvens και φίλων του Μαζί για το Παιδί, μια δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά, όπου πλήθος κόσμου συνέβαλε στην προσπάθειά να εξασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δεν θα στερηθεί τα απαραίτητα είδη για τη νέα σχολική χρονιά. 

Την πρωτοβουλία αυτή ενίσχυσαν σημαντικά και οι εταιρείες Accenture, BIC, bwin, Deloitte, Hemmersbach Hellas και NYX Esperia Palace Athens, προσφέροντας χιλιάδες σχολικά είδη, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Χαϊδαρίου και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

 Με την ουσιαστική συμβολή εταιρειών, ιδιωτών δωρητών και εθελοντών έγινε πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Όπως δήλωσε η κυρία Ματίνα Αντωνίου, κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» του Μαζί για το Παιδί: «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση της δράσης, τους εθελοντές μας, τις εταιρείες και τους εργαζομένους τους, καθώς και το κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Με τη συμμετοχή τους, εξασφαλίζουμε ότι περισσότερα παιδιά θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά έχοντας στη διάθεσή τους τα αναγκαία σχολικά είδη.»

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»:

Το Μαζί για το Παιδί και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται από το 1996 για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το έργο του Μαζί για το Παιδί επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην υγεία και την ψυχική υγεία, στην εκπαίδευση, στην στήριξη των σωματείων-μελών που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς και την υποστήριξη πληθυσμών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που στηρίζεται σε πόρους από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών και από τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός του Μαζί για το Παιδί συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεων του.

 Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ESG

Συνεργασία ΑΠΘ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για υγεία και εθελοντισμό

Το ΑΠΘ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Θεσσαλονίκης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για κοινές δράσεις σε υγεία, εθελοντισμό και πρόληψη, ενισχύοντας εκπαιδευτικά προγράμματα και εθελοντική αιμοδοσία στο πανεπιστήμιο.
έργο ζωγραφικής αφηρημένο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδέες & Απόψεις: Το τέλος της σκέψης; - Άρθρο του Philippe Bernard

Το άρθρο αναδεικνύει πώς η γραφή βοηθά στη διαχείριση της σκέψης και ασχολείται με τη σταδιακή εξαφάνιση της κλασικής χειρόγραφης γραφής λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, εξετάζοντας τις συνέπειες αυτής της αλλαγής.
Λογότυπο UNICEF γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Unicef: Κίνδυνος απώλειας 25.000 γυναικών υγειονομικών-εκπαιδευτικών στο Αφγανιστάν

Η UNICEF προειδοποιεί ότι αν δεν αρθούν οι περιορισμοί των Ταλιμπάν, το Αφγανιστάν θα χάσει πάνω από 25.000 γυναίκες στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης ως το 2030, ενώ 1 εκατ. κορίτσια στερούνται ήδη το σχολείο.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο Συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης με Δήμο Αγίου Νικολάου

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, στοχεύοντας στη βελτίωση υπηρεσιών και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.
Δόμνα Μιχαηλίδου ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Αίγινας

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε την Αίγινα για την ένταξη όλων των δημοτικών σχολείων του νησιού στα Σχολικά Γεύματα, ενισχύοντας έμπρακτα μαθητές και οικογένειες σε νησιωτικές περιοχές.