ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

H Qualco υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019.

Τη δέσμευσή του για την προώθηση ενός εργασιακού κόσμου συμπερίληψης και ισότητας χωρίς αποκλεισμούς, επισφράγισε ο όμιλος Qualco με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Στη χώρα μας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, ενώ στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της διαφορετικότητας και ίσων ευκαιριών για όλους σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία της Corporate Affairs & Sustainability Director του ομίλου Qualco, Όλγας Σταμαθιουδάκη, του προέδρου του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, Σταύρου Μηλιώνη, και της Κατερίνας Ψύχα, Υπεύθυνης Επικοινωνίας.

«Για εμάς, η διαφορετικότητα είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη. Κάθε λύση και στρατηγική απόφαση, καθώς και η ίδια η καινοτομία είναι προϊόντα της πολυφωνίας, την οποία και ενθαρρύνουμε συστηματικά, μέσω ενός πλαισίου συμπερίληψης που προσφέρουμε στους ανθρώπους μας. Με την προσχώρησή μας στη Χάρτα Διαφορετικότητας προσβλέπουμε να θέσουμε τα θεμέλια για ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και ισότητας στη χώρα μας, απαλλαγμένο από κάθε είδους στερεότυπα», σημείωσε η Όλγα Σταμαθιουδάκη, Corporate Affairs & Sustainability Director του ομίλου Qualco.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να καλωσορίζουμε στη Χάρτα Διαφορετικότητας επιχειρήσεις που έχουν τη μοναδικότητα του ανθρώπου στον πυρήνα της φιλοσοφίας τους. Οργανισμούς σαν τον όμιλο Qualco, που έχουν τη δυναμική, όχι μόνο να στηρίξουν έμπρακτα τη διαφορετικότητα εντός του οικοσυστήματός τους, όσο και να αφυπνίσουν την ευρύτερη κοινότητά μας για ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις», δήλωσε ο Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής της Χάρτας Διαφορετικότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Ο όμιλος Qualco ενώνει δυνάμεις με τον οργανισμό Women on Top

Στόχος της συνεργασίας είναι μία κοινωνία στην οποία η εφαρμογή ίσων ευκαιριών προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης στον εργασιακό χώρο, και την ισότιμη προώθηση γυναικών στελεχών σε υψηλόβαθμες θέσεις.
ESG

Επέκταση της συνεργασίας ΔΥΠΑ - Amazon για εκπαίδευση στο cloud

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης «είμαι πολύ χαρούμενος που το σημαντικό αυτό πρόγραμμα όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί με επιπλέον δράσεις για τα Άτομα με Αναπηρία».