ΓΔ: 908.67 0.51% Τζίρος: 12.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:49:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ESM

Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό ΔΝΤ προτείνουν τρία στελέχη του ESM

Το ταμείο σταθερότητας που προτείνεται από τους οικονομολόγους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα δανείζει με ευνοϊκούς όρους, αλλά και αυστηρές προϋποθέσεις, τα κράτη που έχουν σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα.
ESM, Eurozone
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ESM: Εφικτή η εξασφάλιση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα το 2023

Σύμφωνα με τον P. Fioretti επικεφαλής του ESM, το βασικό σενάριο προβλέπει ανάπτυξη για την Ελλάδα και το 2023, αν και υπάρχει και ένα δυσμενές σενάριο ήπιας ύφεσης, το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η πληρωμή των 748 εκατ. ευρώ από τον ESM στην Ελλάδα

To «πράσινο φως» στο προτελευταίο «πακέτο» δόσεων της ενισχυμένης εποπτείας, άναψε ο ESM με τον επικεφαλής Κλάους Ρέγκλινγκ να δίνει τα εύσημα στην Ελλάδα για την μεταρρυθμιστική πρόοδο που έχει κατέγραψε εν μέσω πανδημίας.
staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Χ. Σταϊκούρας, τι θα συζητηθεί σε Eurogroup και Ecofin

Στο Eurogroup θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές εξελίξεις και οι αλλαγές πολιτικών στην ευρωζώνη καθώς και οι πιθανές επιπτώσεις του ψηφιακού ευρώ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στη χρήση μετρητών.
Klaus Regling, ESM, Evrozoni, EU
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλ. Ρέγκλινγκ: Αξιοσημείωτη η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

Ο επικεφαλής του ESM αναφέρθηκε στην αξιοσημείωτη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ενώ μιλώντας για την Ευρωζώνη σημείωσε πως τα λάθη που έγιναν δεν πρέπει να επαναληφθούν.
ESM, Eurozone
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ESM: Καλοί... βαθμοί στην Ελλάδα αλλά και σημαντικοί «αστερίσκοι»

Την ανάκαμψη της οικονομίας και την πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις το 2021 υπογραμμίζει ο Μηχανισμός Σταθερότητας, αλλά σημειώνει την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων και τους μακροπρόθεσμους κινδύνους για το χρέος.
esm, regling, Eurozone
ΔΙΕΘΝΗ

Στην τελική ευθεία για τον διάδοχο του Κλ. Ρέγκλινγκ στον ESM

Το όνομα του νέου εκτελεστικού διευθυντή θα αποφασιστεί στις 16 Ιουνίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM με ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία καθώς θα πρέπει να συγκεντρώσει το 80% των έγκυρων ψήφων.
ESM, Eurozone
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόταση για Ταμείο Σταθερότητας της ευρωζώνης από τον ESM

Όπως αναφέρεται στην πρόταση που κατέθεσαν στελέχη του ESM, το ταμείο ύψους 250 δισ. ευρώ θα προορίζεται για να δίνει χαμηλότοκα δάνεια σε κράτη που βρίσκονται αντιμέτωπα με εξωτερικά σοκ που μπορεί να πλήξουν την οικονομία τους.
esm, regling, Eurozone
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλ. Ρέγκλινγκ: Στόχος των δημοσιονομικών κανόνων η βιωσιμότητα του χρέους

Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής του ESM είπε ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες είναι αναγκαίοι για τον συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών των χωρών της ΕΕ. Στους Δελφούς αύριο ο πρωθυπουργός.