ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

esg
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περίπλοκη και αναποτελεσματική η νομοθεσία για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Βιβλίο - μελέτη του Φώτη Καρατζένη φωτίζει όλες τις πτυχές του νομικού πλαισίου για την εταιρική διακυβέρνηση των εισηγμένων. Δεν προστατεύονται επαρκώς οι μέτοχοι, ενώ τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας διατάξεων.
ΑΔΑΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Ράμμου σε Ντογιάκο: Αντισυνταγματική η γνωμοδότηση για την ΑΔΑΕ

«Κανένα κρατικό όργανο δεν μπορεί να ασκήσει στην ΑΔΑΕ οιαδήποτε μορφή προληπτικού ελέγχου ή προληπτικής εποπτείας» βάσει Συντάγματος τονίζει ο πρόεδρος της Αρχής Χρήστος Ράμμος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επιτροπή του ΟΟΣΑ για την εταιρική διακυβέρνηση εξελέγη η Β. Λαζαράκου

Η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ συντονίζει και καθοδηγεί σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, εταιρικής χρηματοδότησης και κρατικών επιχειρήσεων και επιβλέπει την εφαρμογή των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης των G20/ΟΟΣΑ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνο - Αμερικανικό Επιμελητήριο: Συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κυρ.Μητσοτάκη

Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, η οικονομική αστάθεια στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, εξαιτίας των εξελίξεων στην Ουκρανία, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του Greek Economic Summit.
ESG

Λαζαράκου σε εισηγμένες εταιρείες: Επενδύστε σε κριτήρια ESG

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο εκδήλωσης, επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και κάλεσε τις εισηγμένες εταιρείες να ρίξουν το βάρος κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Όσοι ποντάρουν σε διχασμό μέσω των εμβολιασμών θα αποτύχουν

Ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το μήνυμα, λοιπόν, σε αυτούς που ποντάρουν σε τεχνητούς διχασμούς παραμένει ένα: εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε».
Μαρίκα Λάμπρου
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εταιρική διακυβέρνηση... σε απλά ελληνικά: Γιατί είναι πολύτιμη

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι η εταιρική διακυβέρνηση δεν τις αφορά, αλλά η διαφάνεια και η ορθολογική διαχείριση είναι σύμμαχοί τους. Γράφει η Μαρίκα Λάμπρου*.