ΓΔ: 901.15 -0.43% Τζίρος: 57.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μαρίκα Λάμπρου
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εταιρική διακυβέρνηση... σε απλά ελληνικά: Γιατί είναι πολύτιμη

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι η εταιρική διακυβέρνηση δεν τις αφορά, αλλά η διαφάνεια και η ορθολογική διαχείριση είναι σύμμαχοί τους. Γράφει η Μαρίκα Λάμπρου*.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Νέα εποχή στην αξιολόγηση επιχειρήσεων από επενδυτές και καταναλωτές

Η αξιολόγηση με κριτήρια Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης δεν είναι μόνο ηθικά επωφελής, αλλά και όσον αφορά τη χρηματοοικονομική αξία της επένδυσης. Γράφουν: Δημήτρης Σαχινίδης, Ντίνος Ρόβλιας*.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται η προθεσμία για συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης μετόχων ή εταίρων μέσω τηλεδιάσκεψης

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα μπορούν να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης οι Γενικές Συνελεύσεις μετόχων ή εταίρων σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με υπερβολικά πρόστιμα το σχέδιο νόμου για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Σε ημερίδα του NED Club έγινε διεξοδική ανάλυση των μοντέλων εταιρικής διακυβέρνησης που εφαρμόζονται διεθνώς και επικρίθηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα υπερβολικά πρόστιμα που προβλέπει, έως 5 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

NED Club: Σωματείο μη εκτελεστικών μελών διοικητικών συμβουλίων εταιρειών

Στόχος η ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης. Ο υπουργός  Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας και η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Β. Λαζαράκου οι ομιλητές στην έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σαρωτικές αλλαγές για την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης, έρχεται νέος νόμος

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Β. Λαζαράκου. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στις αρχές του 2020 το νέο πλαίσιο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η... κατάρα των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων

Οικογενειακές διαμάχες, προσωπικές ατζέντες και δυσκολίες διαδοχής απειλούν ακόμη και τις επιτυχημένες οικογενειακές επιχειρήσεις. Η κρίση αποκάλυψε τις αδυναμίες και επιβάλλει την υιοθέτηση σοβαρής εταιρικής διακυβέρνησης.