ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Eurobank: Μήνυμα στους «σορτάκιδες»

Σαφές μήνυμα σε όσους επενδυτές και χαρτοφυλάκια προχωρούν σε ανοιχτές πωλήσεις μετοχών, απέστειλε ο βασικός μέτοχος της Eurobank, με την αγορά περίπου 5 εκατομμυρίων μετοχών της τράπεζας.

Ένα σαφές μήνυμα σε όσους επενδυτές και χαρτοφυλάκια προχωρούν σε ανοιχτές πωλήσεις μετοχών, απέστειλε ο βασικός μέτοχος της Eurobank. Με την αγορά περίπου 5 εκατομμυρίων μετοχών της τράπεζας κατά τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του 2018 η Fairfax υπογράμμισε ότι είναι εδώ και ότι δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της τράπεζας αμέσως αντέδρασε και από το επίπεδο των 0,467 ευρώ που βρέθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, ανέκαμψε και σήμερα διαπραγματεύεται στα 0,51 ευρώ παρά το γεγονός ότι και το 2019 ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες για το Χρηματιστήριο Αθηνών και ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές.

Η αντίδραση της Fairfax εκδηλώθηκε μόλις η μετοχή της τράπεζας επέστρεψε στο επίπεδο τιμών που βρίσκονταν πριν την ανακοίνωση της συγχώνευσης με την Grivalia με την οποία η κεφαλαιακή βάση της Eurobank ενισχύεται κατά περίπου 900 εκατ. ευρώ και παράλληλα «καθαρίζει» το χαρτοφυλάκιό της μειώνοντας δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Με την αγορά των μετοχών η Fairfax επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στην τράπεζα και τις προοπτικές της, μεταδίδοντας ένα μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσει τους σορτ επενδυτές να αμφισβητήσουν την μεγάλη κίνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αγορά των 5 εκατ. μετοχών της Eurobank από τον βασικό μέτοχό της, δεν σημαίνει ότι η μετοχή δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα των 0,46 ευρώ ή ότι δεν θα διολισθήσει ακόμα χαμηλότερα. Ωστόσο αυτό δεν θα αποτελέσει περίπατο όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις: πλέον όσοι σορτάρουν, μετοχές που δεν κατέχουν, ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους έναν βασικό μέτοχο που αγοράζει.

(Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο economistas.gr 03/01/2019)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

trapezes-banks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι εκτιμούν για την οικονομία οι επικεφαλής των συστημικών τραπεζών

Κατά τις παρεμβάσεις τους από το βήμα των ετήσιων γενικών που πραγματοποιήθηκαν οι πρόεδροι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας εκτίμησαν ότι η οικονομία αντέχει και διατηρεί τη δυναμική της παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράλληλοι βίοι Ιταλίας και Ελλάδας με δύο δεκαετίες στασιμότητας

Η Eurobank προχώρησε σε συγκριτική ανάλυση της πορείας του πραγματικού ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, την Ιταλία και την Ελλάδα από το 1995 μέχρι το 2021. Η Ιταλία είχε τον χαμηλότερο ρυθμό μεγέθυνσης και ακολούθησε από κοντά η Ελλάδα.
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Απογειώθηκαν» τα βασικά μεγέθη της Eurobank στο πρώτο εξάμηνο

Σχεδόν τετραπλάσια τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη, πέντε φορές πάνω τα κέρδη ανά μετοχή και εκτίναξη της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων στο 27,5%. Νέες εκταμιεύσεις δανείων €5,2 δισ. Άλλαξε επί τα βελτίω το πλάνο για το 2023.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Eurobank για τρίτη χρονιά στη λίστα “Most Admired Companies in Greece”

Με τη νέα διάκριση, που επιτεύχθηκε σε ένα δύσκολο περιβάλλον εξαιτίας της πανδημίας, η τράπεζα συμπληρώνει έξι διαδοχικά χρόνια συμμετοχής της στη λίστα με τις 20 καλύτερες επιχειρήσεις στη χώρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αναμορφώθηκε η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σκοπός της Επιτροπής παραμένει να συνδράμει τη Διοίκηση της Τράπεζας στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση της στρατηγικής του Ομίλου και να προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.