ΓΔ: 894.32 0.68% Τζίρος: 17.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Eurobank: Μήνυμα στους «σορτάκιδες»

Σαφές μήνυμα σε όσους επενδυτές και χαρτοφυλάκια προχωρούν σε ανοιχτές πωλήσεις μετοχών, απέστειλε ο βασικός μέτοχος της Eurobank, με την αγορά περίπου 5 εκατομμυρίων μετοχών της τράπεζας.

Ένα σαφές μήνυμα σε όσους επενδυτές και χαρτοφυλάκια προχωρούν σε ανοιχτές πωλήσεις μετοχών, απέστειλε ο βασικός μέτοχος της Eurobank. Με την αγορά περίπου 5 εκατομμυρίων μετοχών της τράπεζας κατά τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του 2018 η Fairfax υπογράμμισε ότι είναι εδώ και ότι δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της τράπεζας αμέσως αντέδρασε και από το επίπεδο των 0,467 ευρώ που βρέθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, ανέκαμψε και σήμερα διαπραγματεύεται στα 0,51 ευρώ παρά το γεγονός ότι και το 2019 ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες για το Χρηματιστήριο Αθηνών και ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές.

Η αντίδραση της Fairfax εκδηλώθηκε μόλις η μετοχή της τράπεζας επέστρεψε στο επίπεδο τιμών που βρίσκονταν πριν την ανακοίνωση της συγχώνευσης με την Grivalia με την οποία η κεφαλαιακή βάση της Eurobank ενισχύεται κατά περίπου 900 εκατ. ευρώ και παράλληλα «καθαρίζει» το χαρτοφυλάκιό της μειώνοντας δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Με την αγορά των μετοχών η Fairfax επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στην τράπεζα και τις προοπτικές της, μεταδίδοντας ένα μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσει τους σορτ επενδυτές να αμφισβητήσουν την μεγάλη κίνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αγορά των 5 εκατ. μετοχών της Eurobank από τον βασικό μέτοχό της, δεν σημαίνει ότι η μετοχή δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα των 0,46 ευρώ ή ότι δεν θα διολισθήσει ακόμα χαμηλότερα. Ωστόσο αυτό δεν θα αποτελέσει περίπατο όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις: πλέον όσοι σορτάρουν, μετοχές που δεν κατέχουν, ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους έναν βασικό μέτοχο που αγοράζει.

(Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο economistas.gr 03/01/2019)

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Παραμένει στον FTSE4Good, θετική αξιολόγηση από FTSE Russell

Οι επιδόσεις της τράπεζας, στο πλαίσιο της ESG (Environmental, Social & Governance) αξιολόγησης για τη διαμόρφωση του δείκτη, υπερβαίνουν τον μέσο όρο των αντίστοιχων αξιολογήσεων του εγχωρίου χρηματοπιστωτικού κλάδου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Βασικός στόχος η Eurobank να γίνει τράπεζα ανάπτυξης

Ως διαχειρίσιμο χαρακτήρισε το επίπεδο των νέων NPLs που μπορεί να δημιουργήσει η πανδημία ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, με τον προεδρό της να τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την ανάπτυξη.