ΓΔ: 1197.04 -1.02% Τζίρος: 25.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:49:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Eurobank: Μήνυμα στους «σορτάκιδες»

Σαφές μήνυμα σε όσους επενδυτές και χαρτοφυλάκια προχωρούν σε ανοιχτές πωλήσεις μετοχών, απέστειλε ο βασικός μέτοχος της Eurobank, με την αγορά περίπου 5 εκατομμυρίων μετοχών της τράπεζας.

Ένα σαφές μήνυμα σε όσους επενδυτές και χαρτοφυλάκια προχωρούν σε ανοιχτές πωλήσεις μετοχών, απέστειλε ο βασικός μέτοχος της Eurobank. Με την αγορά περίπου 5 εκατομμυρίων μετοχών της τράπεζας κατά τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του 2018 η Fairfax υπογράμμισε ότι είναι εδώ και ότι δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της τράπεζας αμέσως αντέδρασε και από το επίπεδο των 0,467 ευρώ που βρέθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, ανέκαμψε και σήμερα διαπραγματεύεται στα 0,51 ευρώ παρά το γεγονός ότι και το 2019 ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες για το Χρηματιστήριο Αθηνών και ειδικά για τις τραπεζικές μετοχές.

Η αντίδραση της Fairfax εκδηλώθηκε μόλις η μετοχή της τράπεζας επέστρεψε στο επίπεδο τιμών που βρίσκονταν πριν την ανακοίνωση της συγχώνευσης με την Grivalia με την οποία η κεφαλαιακή βάση της Eurobank ενισχύεται κατά περίπου 900 εκατ. ευρώ και παράλληλα «καθαρίζει» το χαρτοφυλάκιό της μειώνοντας δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Με την αγορά των μετοχών η Fairfax επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στην τράπεζα και τις προοπτικές της, μεταδίδοντας ένα μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσει τους σορτ επενδυτές να αμφισβητήσουν την μεγάλη κίνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αγορά των 5 εκατ. μετοχών της Eurobank από τον βασικό μέτοχό της, δεν σημαίνει ότι η μετοχή δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα των 0,46 ευρώ ή ότι δεν θα διολισθήσει ακόμα χαμηλότερα. Ωστόσο αυτό δεν θα αποτελέσει περίπατο όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις: πλέον όσοι σορτάρουν, μετοχές που δεν κατέχουν, ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους έναν βασικό μέτοχο που αγοράζει.

(Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο economistas.gr 03/01/2019)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί η ελληνική οικονομία «τρέχει» πιο γρήγορα από την ευρωζώνη

Η Ελλάδα επηρεάζεται λιγότερο από ακριβή ενέργεια και υψηλά επιτόκια και έχει ισχυρή κατανάλωση και επενδύσεις, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν τουρισμός και κατασκευές, σύμφωνα με ανάλυση της Eurobank.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στόχος τα 600 εκατ. εκταμιεύσεις στην Κρήτη μέχρι το 2025

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η τράπεζα στην Κρήτη, χορήγησε πάνω από 220 εκατ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έχει στηρίξει 14.500 επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος Business Banking Τουρισμός.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premium 18% η πρόταση της Eurobank, προχωρά σε διαγωνιστική διαδικασία το ΤΧΣ

H Eurobank προσφέρει 1,8 ευρώ ανά μετοχή για την αγορά του 1,4% των μετοχών της που αντιστοιχεί σε premium 18% από το κλείσιμο της Παρασκευής. Η ανταγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου.
Mikromesaies Epixeiriseis, MmE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιέζονται από τα αυξημένα κόστη οι ΜμΕ και «φρενάρουν» τις επενδύσεις

Σχεδόν οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις απάντησαν σε έρευνα της Eurobank ότι είχαν αύξηση πάνω από 10% στο κόστος λειτουργίας. Το 55% των επιχειρήσεων λένε ότι δεν θα προχωρήσουν σε επενδύσεις.