ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΧΡΕΟΣ

Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK

Χρ. Σταϊκούρας: Ελάφρυνση του δημοσίου χρέους κατά 6 δισ. ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως το Eurogroup αναγνώρισε την πρόοδο και την ισχυρή ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας που γίνεται πλέον πιο δυναμική, παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά δίκαιη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Αναγνώριση της ελληνικής προσπάθειας από το Eurogroup

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβραβεύει τις προσπάθειες των Ελλήνω, αναφέροντας επίσης πως θα καταργηθεί σε μόνιμη βάση η αύξηση που προβλεπόταν στο επιτόκιο των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η νέα δόση μέτρων ελάφρυνσης του χρέους

Για ιστορική απόφαση κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Επιβραβεύεται η εντατική και συστηματική δουλειά κοινωνίας και πολιτείας, μέσα από την ενεργοποίηση της τελευταίας δόσης των συμπεφωνημένων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», τόνισε.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Eurogroup ανάβει το «πράσινο φως» για την τελευταία δόση στην Ελλάδα

Στα 644 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της τελευταίας δόσης προς την Ελλάδα. Η εξάλειψη του πρόσθετου περιθωρίου στα ευρωπαϊκά δάνεια από το 2023 ως τη λήξη τους μεταφράζεται σε ένα συνολικό όφελος για την Ελλάδα από μείωση τόκων που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.
Metrita, Xrimata, Cash, Money
ΑΓΟΡΕΣ

Στα 290 τρισ. το παγκόσμιο χρέος και αρχίζει να «πνίγει» τις οικονομίες

Ο συνδυασμός του αυξημένου παγκόσμιου χρέους και των υψηλών επιτοκίων αρχίζει ήδη να προκαλεί αρρυθμίες στη διεθνή οικονομία. Ποιες κυβερνήσεις βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, τι γίνεται με τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» από Κομισιόν για ελάφρυνση χρέους, τι λέει για τα προαπαιτούμενα

Η Επιτροπή διαπιστώνει πρόοδο για τα προαπαιτούμενα, προβλέπει μεγάλη μείωση του χρέους και εκτιμά ότι βελτιώνεται η εικόνα του τραπεζικού τομέα. Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή κερδών των κεντρικών τραπεζών και μείωση τόκων του χρέους.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» από Κομισιόν για την εκταμίευση των 748 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στο eurogroup να εγκρίνει και την τελευταία δόση που σχετίζεται με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά το κομμάτι των μεταρρυθμίσεων.
Xristos Staikouras, Yp. Oikonomikon, Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι απάντησε ο Χρ. Σταϊκούρας για ιδιωτικό χρέος, τραπεζικά δάνεια και funds

O υπουργός Οικονομικών απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφης Αχτσιόγλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλη Κόκκαλη, για το ιδιωτικό χρέος.
Moody's-economy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody’s: Τι σημαίνει η αναβάθμιση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών

Το αξιόχρεο των ομολόγων (senior unsecured debt) που εκδίδουν οι ελληνικές τράπεζες αναβαθμίστηκε στην ίδια κατηγορία με αυτή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου για την Eurobank, την Alpha και την Εθνική και μία βαθμίδα χαμηλότερα για την Πειραιώς.