ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:52:57 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΧΡΕΟΣ

esm, regling, Eurozone

Οι τρεις «οδηγίες» ESM στην Ελλάδα, τι λέει για το δημόσιο χρέος

Να εφαρμοστεί πλήρως ο πτωχευτικός νόμος, να επιταχυνθεί η μείωση των «κόκκινων» δανείων και να αξιοποιηθούν σωστά τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης συνιστά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Γιατί δεν ανησυχεί για το χρέος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια, τέλος για το υπόλοιπο έτος: Κάλυψε τις ανάγκες το Δημόσιο

Με την επιτυχή, χθεσινή διάθεση 10ετών ομολόγων αντλήθηκαν 2,5 δισ. ευρώ και συνολικά από την αρχή του χρόνου η Ελλάδα «σήκωσε» από την αγορά 14,5 δισ., ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 34 δισ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Γιατί είναι διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος

Τα επόμενα έτη, καθοριστική αναμένεται να είναι η επίδραση των πόρων που θα διοχετευτούν στην οικονομία, κυρίως μέσω του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2021 - 2027, καθώς και του Μηχανισμού Ανάκαμψης, σύμφωνα με το Συμβούλιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέρασε το «τσεκάπ» από Κομισιόν η Ελλάδα: Οι έπαινοι και οι αστερίσκοι

Αποδεσμεύεται η δόση των 748 εκατ. ευρώ, καθώς προχώρησαν επαρκώς οι μεταρρυθμίσεις. Σύσταση στην κυβέρνηση να μην περάσει στο Δημόσιο ο φορέας που θα αγοράζει κατοικίες από πλειστηριασμούς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζει εκτίμηση το ΔΝΤ για το χρέος: «Μπορεί και να είναι βιώσιμο»

Το Ταμείο αποσύρει την προηγούμενη εκτίμηση του ότι το ελληνικό χρέος πιθανόν δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα, αναγνωρίζοντας ότι είναι αδύνατο να γίνει πρόβλεψη. Τι αναφέρει για τις τράπεζες.
Moody's-economy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody's: Οι μεταρρυθμίσεις κλειδί για την ανάκαμψη της Ελλάδας

Η βασική πρόκληση για την ελληνική οικονομία και το πιστωτικό της προφίλ παραμένει σταθερά το χρέος, το οποίο το 2020 διαμορφώθηκε στο 205,6% του ΑΕΠ, ήτοι στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών που παρακολουθεί ο οίκος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μάχη» για να συνεχίσει η ΕΚΤ τις αγορές ελληνικών ομολόγων το 2022

Υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζα της Ελλάδος θέτουν στόχο να μην σταματήσουν οι αγορές κρατικών τίτλων από την ΕΚΤ μετά τη λήξη του έκτακτου προγράμματος για την πανδημία, τον Μάρτιο του 2022.