ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΧΡΕΟΣ

Ν. Καραμούζης: Κοντά στα 16 δισ. ευρώ η επιβάρυνση του ιδιωτικού χρέους

Ο πρόεδρος της Grant Thornton Greece, σημείωσε επιπλέον, σε ομιλία του στην ΕΣΕΕ ότι το δημόσιο χρέος θα επιβαρυνθεί με τουλάχιστον 35 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας το 210% του ΑΕΠ, στο τέλος του πρώτου τετραμήνου του 2021
Gentiloni, Komision, Europaiki Epitropi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται αλλαγές - έκπληξη στους κανόνες για δημοσιονομική πειθαρχία

Να επιτρέπεται ο δανεισμός από τα κράτη μόνο για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και όχι για τρέχουσες δαπάνες εξετάζει να προτείνει η Κομισιόν. Καταργούνται περίπλοκοι κανόνες, νέοι στόχοι για το χρέος.
lagarde, ekt, ecb
ΔΙΕΘΝΗ

«Αδιανόητη» η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας λέει η Λαγκάρντ

Πάνω από 100 οικονομολόγοι απηύθυναν προχθές Παρασκευή έκκληση να διαγραφούν δημόσια χρέη που παρακρατεί η ΕΚΤ, για να διευκολυνθεί η κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Διαγραφή των χρεών που κατέχει η ΕΚΤ ζητούν άνω των 100 οικονομολόγων

Τη διαγραφή των δημοσίων χρεών ή τη μετατροπή τους σε άτοκα χρέη, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ) ζητούν περισσότεροι από 100 οικονομολόγοι, με σκοπό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το διπλό όφελος για Δημόσιο και τράπεζες από τις ανταλλαγές ομολόγων

Οι τράπεζες αποκομίζουν κέρδη 1 δισ. ευρώ από τα swaps και θα τα αξιοποιήσουν για την μείωση των «κόκκινων» δανείων. Το Δημόσιο πετυχαίνει μείωση του κόστους δανεισμού και επιμήκυνση του χρέους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πληρωμές για το χρέος το 2021 και οι νέες έξοδοι στην αγορά

Πάνω από 11,5 δισ. ευρώ οι πληρωμές για την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ θα αντληθούν με εκδόσεις ομολόγων. Γιατί η Κομισιόν εξακολουθεί να θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.