ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σαντορίνη καλντέρα θέα
Φωτο: Σαντορίνη. Credit: Business Daily
Μειωμένη η τουριστική κίνηση στη Σαντορίνη το εφετινό καλοκαίρι

Η έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας στον νησί τον περασμένο χειμώνα αλλά και το πολύ υψηλό επίπεδο τιμών, που το καθιστά απαγορευτικό για πολλούς Έλληνες, έχουν οδηγήσει σε σημαντική πτώση της τουριστικής δραστηριότητς στο νησί φέτος.

Γενικότερο η τουριστική κίνηση εμφανίζει κάμψη στις κυκλάδες με την Σαντορίνη να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες σε όρους αεροπορικών αφίξεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαντορίνη αρχιτεκτονική θέα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Οι 11 προκλήσεις για την ανταγωνιστικότητα των νησιών

Οι Κυκλάδες συμβάλλουν σημαντικά στο ΑΕΠ, με έντονη επιχειρηματικότητα και δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων καταθέτει προτάσεις για ενίσχυση ανταγωνιστικότητας και ζητά σχόλια έως 15/5/2026.
Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαντορίνη: Όριο στις κρουαζιέρες και εστίαση σε βιώσιμες υποδομές

Η Σαντορίνη ξεκινά τη νέα τουριστική σεζόν με συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω διεθνών εξελίξεων. Ο δήμαρχος Θήρας επισήμανε πτώση στις προκρατήσεις λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας όμως την ανθεκτικότητα του τουρισμού.
Σαντορίνη αεροφωτογραφία τοπίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ΚΥΑ: Ενεργοποίηση μέτρων Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη

Τέθηκαν σε ισχύ νέα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για τη Σαντορίνη μετά από ΚΥΑ, με βάση επιστημονικές εισηγήσεις για περιορισμούς πρόσβασης λόγω γεωδυναμικών φαινομένων. Τα μέτρα ισχύουν έως 31.03.2027.