ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άδειο αεροπλάνο καμπίνα
Η άδεια καμπίνα αεροπλάνου χωρίς παρουσία επιβατών σε καθηλωμένο αεροσκάφος.

Μαλαισία: Νέες έρευνες για εντοπισμό της πτήσης MH370, 11 χρόνια μετά

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε επισημάνει στα τέλη Δεκεμβρίου ότι ενέκρινε την έναρξη νέων ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Η εταιρεία θαλάσσιων ερευνών Ocean Infinity έχει ξεκινήσει και πάλι, 11 χρόνια μετά, τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε το 2014 ενώ εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Άντονι Λόκε.

Ο υπουργός χαιρέτισε «τον εθελοντισμό της Ocean Infinity που αναπτύσσει τα πλοία της» προκειμένου να επαναληφθούν οι έρευνες για το Boeing 777 το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014, με 239 επιβαίνοντες εκ των οποίων 153 Κινέζοι.

Ο Λόκε δεν διευκρίνισε πότε ξεκίνησαν οι έρευνες, ενώ πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες για τη διάρκειά τους δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε επισημάνει στα τέλη Δεκεμβρίου ότι ενέκρινε την έναρξη νέων ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Εκτός από τους 153 Κινέζους, στο Boeing επέβαιναν περίπου 40 πολίτες Μαλαισίας και πολίτες άλλων 13 χώρων.

Στις 13 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση «δέχθηκε επί της αρχής την πρόταση της Ocean Infinity» να συνεχίσει τις έρευνες «σε μια νέα ζώνη εκτιμώμενου μεγέθους 15.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο τμήμα του Ινδικού ωκεανού», σημείωσε ο Λόκε.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας δεν θα καταβάλει χρήματα στην εταιρεία, αν αυτή δεν εντοπίσει το αεροσκάφος, με βάση τους όρους της συμφωνίας που έχει διάρκεια 18 μήνες, πρόσθεσε.

Παρά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την αεροπορική τραγωδία, το αεροσκάφος δεν εντοπίστηκε.

Οι έρευνες υπό την Αυστραλία κάλυψαν μια περιοχή 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ινδικό Ωκεανό, όμως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του Boeing, εκτός από μερικά συντρίμμια που ξεβράστηκαν κατά μήκος των ακτών της Αφρικής και σε νησιά του Ινδικού Ωκεανού.

Η Ocean Infinity «μας έπεισε ότι είναι έτοιμη», δήλωσε ο Λόκε. «Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση της Μαλαισίας προχώρησε σε αυτόν τον δρόμο».

Η Κουάλα Λουμπούρ είχε ζητήσει το 2018 – όταν ανεστάλησαν οι έρευνες-- από την εταιρεία αυτή να αναζητήσει το αεροσκάφος, όμως μάταια.

Διάφορες θεωρίες έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς για να εξηγήσουν την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Μία από αυτές ανέφερε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους, ο 53χρονος τότε Ζαχάριε Άχμαντ Σαχ, το έριξε επίτηδες στον ωκεανό.

Έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη Μαλαισία το 2018 επικεντρωνόταν στις παραλείψεις του πύργου ελέγχου και αποκάλυπτε ότι η πορεία του αεροσκάφους είχε αλλάξει χειροκίνητα, χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 21% στα επιβατικά ταξίδια μέσω του αεροδρομίου Guangzhou Baiyun

Το διεθνές αεροδρόμιο Guangzhou Baiyun στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ κατέγραψε πάνω από 10 εκατ. επιβατικά ταξίδια ως τις 24 Ιουνίου, σημειώνοντας αύξηση άνω του 21%, γεγονός που αποδίδεται στη συνεχή βελτίωση των δρομολογίων.
Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Άνω των 200 μοτοσικλετών ZXMOTO εξήχθησαν φέτος στην Ευρώπη από Κίνα

Πάνω από 200 μοτοσικλέτες της ZXMOTO εξήχθησαν φέτος από το Τσονγκτσίνγκ μέσω ποταμού και θα φτάσουν στην Πολωνία, ενώ σύντομα αναμένεται νέα αποστολή 330 μοτοσικλετών προς Ισπανία, σύμφωνα με την εταιρεία.
τρένο σε γέφυρα στην Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 1.355 επιβατικές αμαξοστοιχίες για αυξημένη ζήτηση στις 21 Ιουνίου

Την τελευταία μέρα των διακοπών του Φεστιβάλ Dragon Boat, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας διαχειρίστηκε σχεδόν 18 εκατ. επιβάτες, ενώ δρομολογήθηκαν 1.355 επιπλέον τρένα για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με τη China Railway.
Κτίριο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κυκλοφορία τα νέα ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία ΟΑΣΘ

Τα 50 νέα ηλεκτρικά, αρθρωτά λεωφορεία του ΟΑΣΘ ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Κίνα προς Θεσσαλονίκη. Σύγχρονα, με μηδενικούς ρύπους και άνεση, υπόσχονται να βελτιώσουν τις μετακινήσεις και τη ζωή στην πόλη.
τρένο σε γέφυρα στην Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 2,6% αύξηση στις επενδύσεις σιδηροδρομικών υποδομών το 5μηνο

Άνοδο 2,6% σημείωσαν οι επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας το φετινό πεντάμηνο, αγγίζοντας τα 248,5 δισ. γιουάν, με έμφαση σε νέες γραμμές και σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας, σύμφωνα με την China Railway.