ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Σύλληψη 59χρονου στον Πειραιά για σειρά κλοπών και ληστεία σε ηλικιωμένους

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε 59χρονο στον Πειραιά για 15 κλοπές και ληστείες σε ηλικιωμένους, με λεία 282.800 ευρώ. Υποδυόταν υδραυλικό για να εισέλθει σε σπίτια και να αφαιρεί χρήματα.

Στη σύλληψη ενός 59χρονου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στον Πειραιά, καθώς κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση, ληστεία και βία κατά υπαλλήλων. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών για απάτη κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για περιστατικά κλοπών μεγάλων χρηματικών ποσών με τη μέθοδο της απασχόλησης από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Παγκρατίου συγκρότησε ειδική ομάδα, η οποία ταυτοποίησε τον 59χρονο ως δράστη των διακεκριμένων κλοπών.

Το πρωί της Τετάρτης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην περιοχή του Πειραιά και τον κάλεσαν για έλεγχο. Ο άνδρας επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο ακινητοποιήθηκε. Στην κατοχή του βρέθηκε το ποσό των 37.050 ευρώ, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε αφαιρέσει νωρίτερα από οικία ηλικιωμένης της περιοχής. Το ποσό αποδόθηκε στην παθούσα.

Η μέθοδος δράσης του περιλάμβανε τον εντοπισμό οικιών όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένοι, με τον ίδιο να υποδύεται είτε ένοικο διαμερίσματος είτε υδραυλικό. Με το πρόσχημα υποτιθέμενης διαρροής ύδατος κατάφερνε να εισέλθει στο εσωτερικό των σπιτιών, αποσπώντας χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Χαρακτηριστικό της δράσης του, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτελεί το γεγονός ότι σε μία περίπτωση κλείδωσε την ένοικο διαμερίσματος στο μπαλκόνι για να ολοκληρώσει την κλοπή.

Από την προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ έχουν εξιχνιαστεί 15 υποθέσεις κλοπών και ληστειών σε περιοχές όπως Παγκράτι, Πειραιάς, Πατήσια, Καλλιθέα, Κυψέλη και Αμπελόκηποι. Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος ανέρχεται σε 282.800 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, ο 59χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μουσική βραδιά στον Πειραιά από την πρεσβεία ΗΠΑ για το Freedom 250

Η πρεσβεία των ΗΠΑ και ο Δήμος Πειραιά διοργανώνουν δωρεάν συναυλία με country μουσική την 1η Ιουλίου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για τα 250 χρόνια Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, με τους Restless Road και τη Julia Cole.
businessdaily-naypigeia-salaminas-Island
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σαλαμίνα: Από τη ναυμαχία στο λοιμοκαθαρτήριο και τις εμπνεύσεις του Σικελιανού

Όταν ο Αισχύλος πολεμούσε στη Σαλαμίνα, γεννιόταν ο Ευριπίδης στο νησί, συνδέοντας τις ζωές τους. Ο Αισχύλος, εμπνευσμένος από τη ναυμαχία, έγραψε το 472 π.Χ. τους «Πέρσες», τη μοναδική σωζόμενη τραγωδία με ιστορικό θέμα.
Γήπεδο Καραϊσκάκη αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση επιτρεπόμενου ύψους στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποφάσισε ομόφωνα ο Πειραιάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του ύψους στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ώστε να αναβαθμιστεί και να πληροί σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κικίλιας ζήτησε έρευνα για το μνημείο Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας διέταξε άμεση διερεύνηση για την αφαίρεση του μνημείου στη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη από το λιμάνι Πειραιά, τονίζοντας τη σημασία του ως υπενθύμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής.
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Θεσμική αυτονομία και νέοι κανόνες για τα Επιμελητήρια

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), ζητά μέσω υπομνήματος στο Υπουργείο Ανάπτυξης συνολική αναμόρφωση της νομοθεσίας για τα Επιμελητήρια, με στόχο ενίσχυση της αυτοτέλειάς τους και σαφή διαχωρισμό δημόσιων αρμοδιοτήτων από τον αναπτυξιακό τους ρόλο.