ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ελληνική εφημερίδα περίπτερο
Φωτογραφία: Ελληνικές εφημερίδες. Credit: Alexandros Michailidis / SOOC

Ανασκόπηση Τύπου της 8ης Μαρτίου 2026

Η Απογευματινή επισημαίνει ότι «Η Μέση Ανατολή αλλάζει τον κόσμο», ενώ η Κυριακάτικη Δημοκρατία κυκλοφορεί με τον τίτλο «Ένωσις!».

Οι κυριακάτικες εφημερίδες επικεντρώνονται αυτή την εβδομάδα στις γεωπολιτικές εξελίξεις και στις οικονομικές τους προεκτάσεις, με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις της στην Ελλάδα.

Το Πρώτο Θέμα τονίζει: «Εδώ είμαστε, αν συνεχιστεί η κρίση θα παρέμβουμε», ενώ η Real News αναφέρεται στις «20 ημέρες της φωτιάς», περιγράφοντας το κλίμα έντασης που επικρατεί διεθνώς.

Η Απογευματινή επισημαίνει ότι «Η Μέση Ανατολή αλλάζει τον κόσμο», ενώ η Κυριακάτικη Δημοκρατία κυκλοφορεί με τον τίτλο «Ένωσις!». Ο Ελεύθερος Τύπος αναλύει «Τα σενάρια για τον πόλεμο και την τσέπη μας», εστιάζοντας στις οικονομικές συνέπειες.

Η Εστία αναδεικνύει ότι «Το νέο δόγμα του Υπουργού Άμυνας εξοργίζει την Άγκυρα», ενώ Το Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει «Τον πόλεμο και τα μέτωπα της Αθήνας». Η Καθημερινή επιλέγει τον τίτλο «Η Ελλάδα δίπλα στη σφηκοφωλιά», υπογραμμίζοντας τη γεωπολιτική θέση της χώρας.

Η Κυριακάτικη Kontra αποκαλύπτει ότι «Εκλογές αμέσως μετά τον πόλεμο προετοιμάζει ο Μητσοτάκης», ενώ η Αυγή της Κυριακής σημειώνει πως «Βαθαίνει η εμπλοκή». Το Παρόν της Κυριακής γράφει ότι «Ο πόλεμος αλλάζει τον χάρτη», και το Documento αναφέρει «Μητσοτάκης και “Κίμων” στο βάθος του Κόλπου».

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι αποτυπώνουν την έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και τον αντίκτυπο που αυτές ενδέχεται να έχουν στην ελληνική πολιτική και οικονομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Λογοδοσία ως εγγύηση πολιτικής αξιοπιστίας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανέδειξε τον απολογισμό τριών ετών διακυβέρνησης, τονίζοντας πως είναι χρέος κάθε κυβέρνησης και διαχωρίζοντάς τον από την περίοδο Τσίπρα. Επισήμανε τη σημασία της αξιοπιστίας.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ δεν διαπίστευσε δεκάδες Τούρκους δημοσιογράφους για τη Σύνοδο

Δεκάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν έλαβαν διαπιστεύσεις από το ΝΑΤΟ για τη σύνοδο κορυφής στην Άγκυρα, καθώς η Συμμαχία στηρίζεται στην Τουρκία για τον καθορισμό κατευθυντήριων οδηγιών σχετικά με τους εκπροσώπους τύπου.
Εφημερίδα και λάπτοπ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου για Ασφάλεια Δημοσιογράφων από τη ΓΓΕΕ

Ο Νίκος Παναγιώτου τόνισε πως η πανεπιστημιακή γνώση πρέπει να συνδέεται με την πράξη και την αγορά εργασίας, αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα μιντιακού γραμματισμού σε σχολεία, που ενισχύουν την κοινωνική αποδοχή της δημοσιογραφίας.
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση δύο τρένων κοντά στο Μπέντφορντ, βόρεια του Λονδίνου

Δύο τρένα της East Midlands Railways συγκρούστηκαν κοντά στο Μπέντφορντ, στα βόρεια του Λονδίνου, με αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών. Το ένα είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης και το δεύτερο έπεσε στο πίσω μέρος του.
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Fake news στα social media για το κόστος της πλατφόρμας «Πόσο κάνει»

Το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ διαψεύδει φήμες για το κόστος της πλατφόρμας «Πόσο κάνει», σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της δράσης δεν ξεπερνά τις 370.000 ευρώ, καλύπτοντας ανάπτυξη και υποστήριξη 15 μηνών.
Είσοδος κτιρίου BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Η BBC αναμένεται να περικόψει 550 θέσεις εργασίας μέχρι το 2027

Το BBC θα καταργήσει 550 θέσεις εργασίας μέχρι το Μάρτιο 2027, στο πλαίσιο γενικότερων περικοπών 2.000 θέσεων σε 3 χρόνια, με στόχο εξοικονόμηση 160 εκατ. λιρών. Οι περικοπές αφορούν διάφορα τμήματα, περιλαμβάνοντας και απολύσεις.