ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σεισμογράφος μετρά σεισμό

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στη Μεθώνη, αναστατώθηκε η Καλαμάτα

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε απόψε στη Μεσσηνία και περιοχές της Πελοποννήσου, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 15 χλμ. νότια της Μεθώνης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στις 9:20 το βράδυ στη Μεσσηνία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, 15 χιλιόμετρα νότια της Μεθώνης, στη Μεσσηνία.

Παράλληλα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κατέγραψε τη δόνηση με μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τη δική του μέτρηση, το επίκεντρο βρισκόταν 26 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, επίσης στη Μεσσηνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Καλαμάτας με βουνά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός σε Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ Πελοποννήσου μετά τον σεισμό στη Μεθώνη

Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες Πελοποννήσου και η 1η Α.Κ., μετά τον σεισμό 5,3 Ρίχτερ κοντά στη Μεθώνη. Δεν έχουν σημειωθεί ζημιές, ενώ περιπολίες γίνονται από Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό στη Μεσσηνία.
Κατεστραμμένο αυτοκίνητο σεισμού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα δυτικά ανοιχτά του Μεξικού

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του Μεξικού με επίκεντρο 116 χλμ. νοτιοδυτικά της Γκουασάβε, Σιναλόα και εστιακό βάθος 5 χλμ. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές ζημιές.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πλησιάζουν τους 2.000 οι νεκροί από τον σεισμό

Οι νεκροί από τους σεισμούς 7,2 και 7,5 βαθμών στη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου ξεπέρασαν τους 1.900, με 10.571 τραυματίες. Πάνω από 50.000 αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων, αναφέρει ο Χόρχε Ροδρίγκες.