ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παγώνει» η υποχρεωτικότητα του μέτρου της αγρανάπαυσης και το 2024

Σύμφωνα με την πρόταση της ΕΕ οι καλλιέργειες πρέπει να καλλιεργούνται χωρίς χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων για τη διατήρηση της περιβαλλοντικής φιλοδοξίας της ΚΑΠ. Τις επόμενες μέρες ψηφίζεται το μέτρο με αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2024.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό μεγάλη πίεση η αγορά ελληνικών λιπασμάτων μετά τις πλημμύρες

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων, μειωμένες θα είναι ποσότητες λιπασμάτων που θα χρησιμοποιηθούν λόγω των οικονομικών προβλημάτων των αγροτών της Θεσσαλίας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Καλλιεργείται» ο ψηφιακός μετασχηματισμός και στον αγροτικό τομέα

Ξεκινάει ο επιταχυντής Smart Argo Lab με τις πρώτες 12 startup οι οποίες στοχεύουν να φέρουν την τεχνολογία στις καλλιέργειες και να ενισχύσουν τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού του τομέα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκό ταμείο για την κλιματική κρίση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει σοβαρός σχεδιασμός για την πολιτική προστασία της χώρας καθώς το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση «αποδείχθηκε κενό περιεχομένου».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειες της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία

Όπως αναφέρει μελέτη, μεγάλες εκτάσεις που βρίσκονται κατακλυσμένες στην ανατολική Θεσσαλική πεδιάδα θα αργήσουν πολύ να περιέλθουν σε κατάσταση να δεχθούν οποιαδήποτε κατεργασία. Κίνδυνος για δεκάδες καλλιέργειες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στη Θεσσαλία από την πλημμύρα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί τις καταστροφικές συνέπειες από την πλημμύρα στη Θεσσαλία και υπογράμμισε ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αποκατασταθούν οι καλλιέργειες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο για άμεση αποκατάσταση των καλλιεργειών στη Θεσσαλία

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα πραγματοποιήσει μια σειρά από ενέργειες με στόχο την υποστήριξη των παραγωγών ώστε οι εκτάσεις που έχουν πλημμυρίσει να μπορέσουν να καλλιεργηθούν όσο πιο σύντομα γίνεται.
Thessalia-Plhmmyres
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα γίνουν και πάλι καλλιεργήσιμες οι εκτάσεις στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νίκο Δαναλάτο, θα χρειαστούν έως και 5 χρόνια για να επανέλθει η παραγωγικότητα στα αρχικά επίπεδα. Ποιες είναι οι καλλιέργειες που θα επηρεαστούν περισσότερο.