ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

kalliergeies-klimatiki allagi

Σήμα κινδύνου για ελλείψεις αγροτικών προϊόντων λόγω ενεργειακής κρίσης

Στη βόρεια και δυτική Ευρώπη οι καλλιεργητές λαχανικών σκέφτονται να παγώσουν τις δραστηριότητές τους εξαιτίας του οικονομικού πλήγματος από την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, απειλώντας έτσι περαιτέρω τις προμήθειες τροφίμων.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν κατηγορεί την ΕΕ πως μπλοκάρει δωρεά 300.000 τόνων λιπάσματος

Η Ρωσία, παγκόσμια δύναμη στην παραγωγή σιτηρών, δεν μπορεί να πωλήσει την παραγωγή της και τα λιπάσματά της λόγω των δυτικών κυρώσεων, με τον Ρώσο πρόεδρο να καταγγέλλει τις παράνομες κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Rivulis επενδύει στα ψηφιακά εργαλεία, ενισχύει τη γεωργία ακριβείας

Από το ελληνικό hub στα Οινόφυτα προέρχεται το 25% των παγκοσμίων πωλήσεων του ομίλου Rivulis, καλύπτοντας από τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι το Πακιστάν, τη Ρωσία, την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Υεμένη.
rivulis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με καινοτομία και νέες επενδύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προχωράει η Rivulis

Δεδομένης της παγκόσμιας ανάγκης εξοικονόμησης νερού και της ορθολογικής χρήσης λιπασμάτων και άλλων αγροτικών εφοδίων, η μικρο-άρδευση έχει προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στις ανεπτυγμένες χώρες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε γεωργία, τουρισμό και ενέργεια

Σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις, οι επιδράσεις στις καλλιέργειες θα είναι αρνητικές, ενώ για τον τουρισμό θετικό στοιχείο θα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά με περισσότερες ημέρες καύσωνα.
vamvaki-bambaki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δράσεις σε βάθος πενταετίας για την αναβάθμιση της καλλιέργειας βαμβακιού

Το πενταετές πρόγραμμα που «τρέχει» ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις όπου και θα εξεταστούν διαφορετικές μέθοδοι για την βελτιστοποίηση των καλλιεργειών. Σε ποιες περιοχές θα δημιουργηθούν οι πιλοτικοί αγροί.
Agrotikos_Oikos_Spyrou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς «κάηκε» ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου από την πτώση της τουρκικής λίρας

Η εισηγμένη υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει ότι δεν θα εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων που είχε στα βιβλία της από την τουρκική θυγατρική και τώρα κάνει αγώνα για επιβίωση.
kalliergeies-agrotes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτημα Ελλάδας για στήριξη παραγωγών που επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός σημείωσε πως πρέπει να στηριχθούν οι παραγωγοί σε Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία, αναφέροντας πως η καταστροφή σε κάποιες καλλιέργειες μπορεί να φτάσει και το 100%.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τριπλασιάστηκαν οι απώλειες στις καλλιέργειες λόγω κλιματικής αλλαγής

Καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με μελέτη πρέπει να δημιουργηθούν νέα πιο ανθεκτικά είδη τροφίμων.
xrimata, euro, money, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύσεις 24,2 εκατ. για αγροτικά προϊόντα, Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η συνολική ενίσχυση που μπορεί να λάβει κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων δε μπορεί να υπερβαίνει τις 225.000 ευρώ. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις.