ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πυρκαγιά σε δάσος
Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση σε ελληνική περιοχή, προκαλώντας μεγάλες οικολογικές ζημιές.

Υποχώρησε η φωτιά στη Μεσαρά Ηρακλείου

Σε ύφεση η φωτιά μεταξύ Πόμπιας και Αληθινής στο Δήμο Φαιστού. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν, ενώ υπάρχουν μικροεστίες. Κάτοικοι βοηθούν, χωρίς να κινδυνεύσουν σπίτια ή εγκαταστάσεις.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι σε καλλιέργειες, βοσκοτόπια και αγροτοδασική έκταση στα όρια των Αστερουσίων, μεταξύ Πόμπιας και Αληθινής, του Δήμου Φαιστού στη Μεσαρά Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Συντονιστικό Κέντρο, καταγράφονται αναζωπυρώσεις και πολλά καπνογόνα σημεία, με ισχυρές δυνάμεις επίγειες και εναέριες να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από αέρος πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από 4 ελικόπτερα, ενώ στο πεδίο βρίσκονται 90 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 18 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας. Την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύουν κάτοικοι της περιοχής και των γύρω οικισμών, ενώ εγκαταστάσεις κτηνοτροφικές, αποθήκες και κατοικίες δεν κινδύνευσαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε γεωργία, τουρισμό και ενέργεια

Σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις, οι επιδράσεις στις καλλιέργειες θα είναι αρνητικές, ενώ για τον τουρισμό θετικό στοιχείο θα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά με περισσότερες ημέρες καύσωνα.
Διαρροή σωλήνα νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα όριά του ο Κηφισός, ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων

Ο Κηφισός δείχνει το μέλλον της Αθήνας αν δεν ληφθούν μέτρα, τονίζει ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης. Προτείνει πράσινο δακτύλιο και ενίσχυση ΜΜΜ, ώστε να γίνει η μετακίνηση με αυτοκίνητο λιγότερο αναγκαία.