ΓΔ: 1184.87 -0.58% Τζίρος: 31.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:46:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

oikodomi, kataskeues
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένη κατά 13% η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, κατά τον μήνα Ιούνιο 2023 ανήλθαν σε 2.423 οικοδομικές άδειες, με αύξηση κατά 11,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών.
GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στόχος ο διπλασιασμός EBITDA στο 1 δισ. την επόμενη πενταετία

Ο όμιλος είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στις Παραχωρήσεις με ένα από τα νεαρότερα χαρτοφυλάκια, ενώ αποτελεί και τον μεγαλύτερο παραγωγό καθαρής ενέργειας. Στα 5,7 δισ. το ανεκτέλεστο στις κατασκευές.
Intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών οι εργασίες στην Κύπρο

Το έργο, μήκους 15 χλμ., με δύο σήραγγες μήκους 900 μ. και πέντε υψηλές γέφυρες μήκους 1.400 μ., με προϋπολογισμό 73 εκατ. ευρώ, υλοποιείται από την εταιρεία για λογαριασμό του Υπουργείου Μεταφορών της Κύπρου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν κατά 6,9% οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον Αύγουστο

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών έχει αυξηθεί εξαιτίας των ανατιμήσεων σε τούβλα και σωλήνες, παρά την πτώση των τιμών σε πετρέλαιο και ηλεκτρικό.
Exarxou, Exarxu, Intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάρχου: Τροχοπέδη για αρκετά έργα αποτελούν οι εγγυητικές επιστολές

Ο επικεφαλής της Intrakat, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος, μεταξύ των οποίων είναι η έλλειψη προσωπικού αλλά και το υψηλό κόστος των υλικών.
Panagiotopoulos-Christos-TERNA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παναγιωτόπουλος: Η επόμενη ημέρα στη Θεσσαλία δεν θα είναι απλή υπόθεση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ ΑΕ τόνισε ότι: «Δεν υπάρχουν ούτε άμεσες ούτε μαγικές λύσεις, κυρίως αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου τις προκλήσεις του περιβάλλοντος, παρούσες και μελλοντικές».
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Στα 32 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο

Στα 185,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες παραμένοντας σταθερός έναντι της περυσινής χρονιάς, ωστόσο η κερδοφορία της κατασκευαστικής ενισχύθηκε σημαντικά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 11,7% στον δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το β' τρίμηνο

O ίδιος δείκτης παρουσίασε αύξηση 30,5% το β' τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α' τριμήνου, έναντι αύξησης 45,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του β' τριμήνου 2022 με το α' τρίμηνο 2022.