ΓΔ: 1398.65 -0.94% Τζίρος: 41.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:36:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
robot-texniti noimosini-mathites
Shutterstock

H τεχνητή νοημοσύνη ως μέσο αναβάθμισης των συνθηκών εργασίας

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Σπανάκη, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να διευκολύνονται και να απαλλάσσονται από κουραστικές, χρονοβόρες και επικίνδυνες εργασίες και θα μπορούν να αξιοποιούν ακόμα πιο παραγωγικά τον χρόνο στην εργασία τους.

Στις πολιτικές της κυβέρνησης για την τεχνητή νοημοσύνη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος συμμετείχε, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Όμιλος Τεχνητής νοημοσύνης-AI Catalyst».

«Η χώρα προπορεύεται στις εξελίξεις και, εν αναμονή της έκδοσης του ευρωπαϊκού κανονισμού για την τεχνητή νοημοσύνη, έχουμε ήδη θεσπίσει διατάξεις για την προώθηση της ανάπτυξης και την ασφαλή αξιοποίηση των τεχνολογιών της με τον Ν. 4961/2022» δήλωσε ο κ. Σπανάκης και τόνισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας σε ό,τι αφορά το πεδίο της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας και στην ικανοποίηση των εργαζομένων από την εργασία τους.

Όπως υπογράμμισε, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να διευκολύνονται και να απαλλάσσονται από κουραστικές, χρονοβόρες και επικίνδυνες εργασίες και θα μπορούν να αξιοποιούν ακόμα πιο παραγωγικά τον χρόνο στην εργασία τους, κάτι που θα αποβαίνει προς όφελος και των επιχειρήσεων.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε: «Η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και η τάση για αυξανόμενη αξιοποίηση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα στον χώρο εργασίας και, για τον λόγο αυτό, οι επιχειρήσεις πρέπει από τώρα να ενισχύουν διαρκώς τις δεξιότητες των εργαζομένων τους, τις οποίες η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αναπαράγει, όπως η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία, η συνεργασία και η ηγεσία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους νέους ναυτικούς, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού τους βίου. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το υπ. Δικαιοσύνης

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ολομέλειας, Δημήτρης Βερβεσός, μέχρι σήμερα ουδεμία πρόνοια έχει υπάρξει με αποτέλεσμα χιλιάδες δικηγόροι και ελευθέροι επαγγελματίες και επιστήμονες να μείνουν ανασφάλιστοι.
tilergasia-ergasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία λόγω της κακοκαιρίας

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει συμπληρωματικά σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, σε όσες περιπτώσεις είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας.