ΓΔ: 2034.46 0.13% Τζίρος: 165.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Sifnos-Island
Φωτο: Shutterstock

Η Σίφνος στους 10 καλύτερους θαλάσσιους προορισμούς του φθινοπώρου

H Σίφνος που «εκπροσωπεί» την Ελλάδα στην 8η θέση της κατάταξης, αποτελεί την ιδανική επιλογή για συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες, αξέχαστες γαστρονομικές απολαύσεις και απαράμιλλο φυσικό κάλλος.

Στις δέκα προτάσεις για διακοπές σε παραθαλάσσια μέρη ή νησιά από όλο τον κόσμο που θα κάνουν πιο «φωτεινό» το φθινόπωρο του ταξιδιωτικού κοινού συγκαταλέγεται η Σίφνος, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιοποίησε η Washington Post.

Σύμφωνα με τη δημοφιλή αμερικανική εφημερίδα, η Σίφνος που «εκπροσωπεί» την Ελλάδα στην 8η θέση της κατάταξης, αποτελεί την ιδανική επιλογή για συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες, αξέχαστες γαστρονομικές απολαύσεις και απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Τη λίστα συμπληρώνουν η Φουζέτα στην Πορτογαλία, η Σάντα Λουτσία της Καραϊβικής, η Χαβάη, τα νησιά Μπάριερ της Νότιας Καρολίνας, οι Σεϋχέλλες, η Ταϊτή, το Μπαλί, η Αρούμπα και η περιοχή Sunny isles beach στη Φλόριντα. Σημειώνεται πως μετά από προγραμματισμένη δημοσιογραφική αποστολή του δήμου, το Low Season Traveller ανέδειξε πρόσφατα τις δυνατότητες της Σίφνου για ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες μετά τον Αύγουστο.

«Ο φετινός Σεπτέμβριος ολοκληρώθηκε με ρεκόρ αφίξεων γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειες των επαγγελματιών, των τοπικών φορέων και του Δήμου Σίφνου για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε κινούνται και οι πρωτοβουλίες μας για τη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νίκος Τσελεμεντές", αλλά και για την προβολή θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται και για μετά την υψηλή σεζόν», επισήμανε η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με μουσική, χορό και βραβεύσεις επισκεπτών που επιστρέφουν για δεκαετίες, το Ρέθυμνο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρό δεσμό φιλοξενίας με τους ταξιδιώτες.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα ιδανικός προορισμός για ιατρικό τουρισμό

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ο ιατρικός τουρισμός παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τη Θεσσαλονίκη ως σύγχρονο κέντρο υγείας και υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού.
Λιμάνι της Καλύμνου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Επανεκκίνηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο

Η Κάλυμνος ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα και τη διεθνή της φήμη, συνδυάζοντας αναρρίχηση, γαστρονομία και θαλάσσιο τουρισμό. Το Φεστιβάλ Αναρρίχησης επιστρέφει το 2025, προβάλλοντας και τον πολιτισμό του νησιού.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Υπουργός Τουρισμού στον διαγωνισμό ζωγραφικής για τη φιλοξενία

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Ζωγραφίζω τη Φιλοξενία», αναδεικνύοντας τη ματιά των μαθητών για την ελληνική φιλοξενία ως αξία πολιτισμού, δημιουργίας και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο.