ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δράσης κατά της κλιματικής κρίσης.

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δράσης κατά της κλιματικής κρίσης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας κρατώντας πανό και πλακάτ με κεντρικό σύνθημα «αλλάξτε το σύστημα και όχι το κλίμα».

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : «Στην περίοδο που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει κλιματική καταστροφή, σε αυτό το κτίριο, το κοινοβούλιο μας, την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση φέρνει τις κυρώσεις των καταστροφικών εξορύξεων». «Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικο κόμμα το οποίο δηλώνει ευθαρσώς ότι θα περάσουν πάνω από το πτώμα μας για να πάρουν την νομιμοποίηση αυτής της καθόλα εγκληματικής και παράνομης βιαιοπραγίας απέναντι στην ανθρωπότητα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΠΟ: Προστασία για τα μνημεία που απειλούνται λόγω κλιματικής κρίσης

«Ακόμα δεν έχουμε εμφανείς ενδείξεις κακής επίδρασης στα μνημεία -τουλάχιστον στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει, καθώς τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και μας εκπλήσσουν πολλές φορές, ότι δεν πρέπει να λάβουμε μέτρα», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.