Φώτο: Shutterstock

Ανακαλούνται 1.061 οχήματα μάρκας Honda

Πρόγραμμα ανάκλησης 1.061 οχημάτων Honda καθώς ενδέχεται η διαχείριση καυσαερίων της ηλεκτρονικής µονάδας ελέγχου (PCM) να προκαλέσει συσσώρευση θείου εντός του καταλύτη, επηρεάζοντας την καταλυτική ιδιότητά του.

Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη επίσημος εισαγωγέας και διανοµέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων µάρκας Honda, για επαναπρογραμματισμό όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Η ανάκληση αφορά επαναπρογραµµατισµό σε 1.061 οχήµατα τύπων CIVIC (FK3), CRV (RE6) και HRV (RU8), περιόδου παραγωγής από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον ∆εκέµβριο του 2018. Σε ορισµένα από τα επηρεαζόµενα οχήµατα, κατά τη διάρκεια επαναλαµβανόµενων επιταχύνσεων και επιβραδύνσεων, ενδέχεται η διαχείριση καυσαερίων της ηλεκτρονικής µονάδας ελέγχου (PCM) να προκαλέσει συσσώρευση θείου εντός του καταλύτη, επηρεάζοντας την καταλυτική ιδιότητά του.

Μέχρι στιγµής, στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτηµένα συνεργεία Honda για τον επαναπρογραµµατισµό της ηλεκτρονικής µονάδας ελέγχου του κινητήρα, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα του υπ. Μεταφορών λόγω προβλημάτων στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας

Από σήμερα και για ένα μήνα, στη θέση της άδειας κυκλοφορίας για καινούρια οχήματα και φορτηγά θα έχει το πιστοποιητικό ταξινόμησης στο οποίο θα αναγράφεται και ο αριθμός κυκλοφορίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιους θα επιτρέπεται η πρόσβαση με αυτοκίνητο στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Από σήμερα το βράδυ 12 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι πρώτες ήπιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ποιοι δρόμοι θα είναι πλέον κλειστοί για τα αυτοκίνητα. Ποιοι εξαιρούνται.