ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κινέζοι αγοράζουν μαζικά μάσκες από Ελλάδα και τις στέλνουν στην Κίνα

Λόγω της μεγάλης υπερκατανάλωσης τα φαρμακεία της Αθήνας ξέμειναν από ταμιφλού τα οποία θα χορηγούνται πλέον μόνο με ιατρική συνταγή, ενώ τεράστια είναι η έλλειψη σε μάσκες με Κινέζους να τις αγοράζουν μαζικά.

Χωρίς ταμιφλού και μάσκες ήταν το Σαββατοκύριακο το σύνολο σχεδόν των φαρμακείων της Αθήνας και όσοι αναζήτησαν μάσκες στα φαρμακεία του κέντρου τις προηγούμενες ημέρες η απάντηση ήταν η ίδια: Έχουμε έλλειψη, περιμένουμε κάποια σκευάσματα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη εβδομάδα, λόγω της μεγάλης υπερκατανάλωσης, τα ταμιφλού χορηγούνται πλέον αυστηρά μόνον με αιτιολογημένες ιατρικές γνωματεύσεις και συνταγή, Οι γνωματεύσεις αυτές θα πρέπει να αποστέλλονται εβδομαδιαίως από τα φαρμακεία στο Γραφείο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση και συνταγή φυλάσσονται επί διετία στα φαρμακεία και είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για έλεγχο.

Όπως επισημαίνουν φαρμακοποιοί τεράστια είναι η έλλειψη και σε μάσκες. Κινέζοι έρχονται και αγοράζουν μαζικά μάσκες τις οποίες τις στέλνουν στην Κίνα, μας αναφέρει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης μεγάλου φαρμακείου το κέντρου. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχουμε αντιμετωπίσει έλλειψη σε μάσκες προσθέτει. Δεν υπάρχει ούτε μια για δείγμα. Μας αναφέρει επίσης ότι πολλοί ήταν οι πολίτες που μέχρι και την περασμένη εβδομάδα ερχόντουσαν και ζητούσαν ταμιφλού προληπτικά, χωρίς να έχουν συμπτώματα, γεγονός που επέτεινε τις ελλείψεις και οδήγησε στην απόφαση να χορηγούνται μόνον μετά ιατρικής γνωμάτευσης και συνταγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 1.500.000 οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί - Χαμηλή η προσέλευση

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέφερε πως, ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει ιδιαίτερα στην προστασία της υγείας ηλικιωμένων, ασθενών με χρόνιες παθήσεις, πολύ μικρών παιδιών και εγκύων.
Farmaka, Medicines, Drugs, Pills, Ygeia, Health
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διανομή φαρμάκων έκαναν 9 στους 10 φαρμακοποιούς στην πανδημία

Επιπλέον παρατηρήθηκε αύξηση στην επικοινωνία των ασθενών μέσω τηλεφώνου και email για την παροχή υποστήριξης και για τις ανάγκες της συνταγογράφησης σε σύγκριση με την περίοδο πριν την πανδημία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στα φαρμακεία τα εμβόλια για την εποχική γρίπη

Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου δεν πρέπει να αμελούν να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες να δημιουργήσει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό.