ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού Ε. Κωστέα

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μετά τον χαμό του άτυχου Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών, που κατέπεσε με το εκπαιδευτικό αεροπλάνο έξω από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κήρυξε τριήμερο πένθος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο άτυχος Επισμηναγός πετούσε με αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος και κατέπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το πρωί της Τετάρτης, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

«Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης» αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, «σε μία αποστολή από εκείνες που δεν σταματούν σε καμία στιγμή του χρόνου».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του. «Η απώλεια αυτή αναδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το έργο των πιλότων μας. Αλλά και πόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στο καθήκον. Η πατρίδα θα ευγνωμονεί για πάντα τον επισμηναγό. Μένοντας στο πλευρό της οικογένειάς του, προς την οποία απευθύνω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις- από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου- για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4

Στην περιοχή επιχειρούν δύο δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων με την αρωγή υποβρυχίου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος έως εκατό μέτρων.
Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Καίριας σημασίας η μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η Ατζέντα 2030 είναι απαραίτητος όρος εθνικής επιβίωσης, και στοχεύει στη δημιουργία σύγχρονων και αποτελεσματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ικανών να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις.
Giannis Kefalogiannis-Metafores-Metro
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Αποζημίωση 1.800 ευρώ το μήνα για γιατρούς των Ενόπλων Δυνάμεων

«Με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα που προασπίζονται την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων ζητάνε οι ομοσπονδίες των αστυνομικών

Όπως προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους, «καλούμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να σταματήσουν από ταύτης τη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα».