ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις αναμένονται για σήμερα

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια. Θυελλώδεις άνεμοι.

Βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου στα βορειοδυτικά και στα βόρεια οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν σταδιακά στα κεντρικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Παράλληλα χιονοπτώσεις αναμένονται από το πρωί στα ορεινά Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες σταδιακά έως τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν σε ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς καθώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες όμως σταδιακά από το μεσημέρι και από βόρεια προς νότια θα ελαττωθούν.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 0 έως 11, στη Θεσσαλία από 2 έως 14, στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου από 1 έως 11, στα υπόλοιπα τμήματα της Ηπείρου από 9 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 10 έως 16, στην υπόλοιπη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 6 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 17, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 18, στις Κυκλάδες από 12 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 19 και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Ανατολική Στερεά και Βόρειο Αιγαίο αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως σταδιακά έως το μεσημέρι θα γίνουν βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 6 έως 8 και τοπικά 7 έως 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα στα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ ενώ από τις πρώτες βραδινές ώρες οι άνεμοι σε όλο το Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς 4 έως 6 και τοπικά 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και από το απόγευμα σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.