ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Αττική

Επιπλέον τα ΙΧ οχήματα και τα λοιπά όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου.

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι με βάση το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και σύμφωνα με Απόφαση της Τροχαίας, από σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 20:00 έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 στις 10:00, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, από τον Α/Κ Καλυφτάκη έως και τα όρια του Ν. Αττικής (57,3ο χλμ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επιπλέον τα ΙΧ οχήματα και τα λοιπά όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου.

Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων. Συνιστούμε στους οδηγούς:

  • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 22950 26900. 
  • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας για οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα, μπορείτε να δείτε εδώ. Για την τοποθέτηση των αλυσίδων, σταματήστε το όχημα σας σε ασφαλές σημείο, δηλαδή είτε στον πλησιέστερο χώρο στάθμευσης, είτε σε Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).

Υπενθυμίζεται ότι χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλείτε το 1075.

Κλείνοντας, παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Προειδοποίηση προς τους οδηγούς λόγω της χιονόπτωσης

Οι οδηγοί, θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αν κινηθούν προς τα Ανώγεια τα οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τα χιόνια και τον παγετό σε όλη τη χώρα

Έχει απαγορευτεί η κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Μαγνησίας, ενώ καταγράφονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Νομό. Με προβλήματα σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω χιονιού

Η κατάσταση ως γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη στους περισσότερους δήμους σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δουλεύουν ασταμάτητα και θα παραμείνουν στους δρόμους, για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβουλές της αστυνομίας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων

Συμβουλές και οδηγίες για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό πλαίσιο (banner) στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.