ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
panathinaikos_gipedo
Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πηγή: Shutterstock

Μέσω Gov.gr Wallet όλες οι απαντήσεις για την είσοδο στα γήπεδα

Για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της διαδικασίας ταυτοποίησης, αυτή θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, έτσι ώστε να αντλούνται αυτόματα τα πραγματικά στοιχεία του φυσικού προσώπου.

Με σειρά ερωτήσεων-απαντήσεων το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής περιγράφει το νέο πλαίσιο το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Απρίλιο.

Τι σημαίνει ταυτοποίηση εισιτηρίων

Ταυτοποίηση εισιτηρίου σημαίνει η αντιστοίχιση ενός μοναδικού κωδικού εισιτηρίου με ένα φυσικό πρόσωπο. Για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της διαδικασίας ταυτοποίησης, αυτή θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, έτσι ώστε να αντλούνται αυτόματα τα πραγματικά στοιχεία του φυσικού προσώπου.

Πώς γίνεται η ταυτοποίηση εισιτηρίων;

Η ταυτοποίηση των στοιχείων της κράτησης του γίνεται μέσω του Gov.gr Wallet, κατόπιν αυθεντικοποίησης του χρήστη με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (κωδικοί taxisnet). Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης του εισιτηρίου είναι να έχετε καταχωρίσει τα στοιχεία σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ - emep.gov.gr).

Πως αγοράζω εισιτήριο;

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο με τον τρόπο που ίσχυε έως σήμερα. Η αγορά γίνεται από τον πάροχο της υπηρεσίας διάθεσης εισιτηρίων, με τον οποίο έχει συμβληθεί το αθλητικό σωματείο, το Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών ή η Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία.

Τι χρειάζεται να κάνω μετά την αγορά εισιτηρίου;

Το εισιτήριο που αγοράζει ο χρήστης έχει ένα QR Code, το οποίο δεν είναι αυτό με το οποίο εισέρχεται στο γήπεδο. Με την είσοδο του χρήστη στο Gov.gr Wallet και την αυθεντικοποίησή του με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων TaxisNet, το εισιτήριο ταυτοποιείται και εμφανίζεται το QR Code ή Barcode, με το οποίο θα εισέλθει στο γήπεδο.

Πως προσθέτω το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet μου;

Αφού κάνετε αγορά εισιτηρίου μέσω παρόχου διάθεσης εισιτηρίων, ανοίγετε την εφαρμογή Gov.gr wallet, επιλέγετε εισαγωγή νέου εισιτηρίου και εισάγετε το μοναδικό κωδικό εισιτηρίου που σας έχει σταλεί από τον πάροχο. Κατόπιν, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε με τα αποθηκευμένα βιομετρικά στοιχεία ή το pin που έχετε στην εφαρμογή του Gov.gr Wallet, και έτσι ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση του εισιτηρίου και η αποθήκευση αυτού στο Gov.gr Wallet app.

To ανήλικο παιδί μου μπορεί να μπει στο γήπεδο;

Ναι, μπορεί. Κάνετε κανονικά αγορά εισιτηρίου από τον πάροχο διάθεσης εισιτηρίων και μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet ο έχων την επιμέλεια του ανηλίκου ταυτοποιεί το εισιτήριο και το αποθηκεύει στην εφαρμογή. Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικο, κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου, ο έχων την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη προβεί σε ταυτοποίηση του δικού του εισιτηρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

police-astynomia-nea-smyrni
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 400 προσαγωγές για την δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

«Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις» είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για την πλατφόρμα καταγγελιών που αφορά μέτρα πυροπροστασίας

Οι πολίτες μέσω μιας απλής διαδικασίας στο gov.gr θα μπορούν να υποβάλλουν την αναφορά τους σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας που έχουν λάβει επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις. Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης.
ileia_paralia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εφαρμογή η πλατφόρμα των καταγγελιών για παραβάσεις στις παραλίες

Ο χρήστης με την εφαρμογή MyCoast θα μπορεί να υποβάλλει καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης. Πώς θα γίνονται οι καταγγελίες και ποιες οι ποινές που προβλέπονται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονικά θα γίνεται η δήλωση απώλειας διαβατηρίου μέσω του gov.gr

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν πλέον την Αστυνομική Υπηρεσία ή την Προξενική Αρχή.