ΓΔ: 1439.67 -0.62% Τζίρος: 64.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:23:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ για την απολιγνιτοποίηση

Την τύχη του Μάντσεστερ πριν από τριανταπέντε χρόνια θα έχουν η Αρκαδία και η Δυτ. Μακεδονία τονίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Η Δυτική Μακεδονία και η Αρκαδία κινδυνεύουν να έχουν την τύχη που είχε το Μάντσεστερ πριν από τριανταπέντε χρόνια, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης σε ανοιχτή επιστολή με αφορμή την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και την πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Δυτική Μακεδονία.

«Ολόκληρες πόλεις στην Αγγλία μετατράπηκαν σε «βιομηχανικά ερείπια». Η ανεργία έφτασε μέχρι και το 60-70%. Πολλοί έκαναν λόγο για μια "απόλυτη κοινωνική καταστροφή". Η περιοχή ζούσε μια βίαιη μετάβαση. Ο αλκοολισμός και η κατάθλιψη στις περιοχές που έκλεισαν τα ανθρακωρυχεία εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη», αναφέρει ο κ. Αδαμίδης.

Προσθέτει εξάλλου ότι η ΔΕΗ συμμετέχει στο ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστό που ξεπερνά το 40%, ενώ με κάθε θέση εργασίας της ΔΕΗ σύμφωνα με μελέτη του ΤΕΕ συνδέονται 3,8 θέσεις και ότι σε κράτη η μετάβαση από ένα παραγωγικό μοντέλο σε ένα άλλο και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι εξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκαν οι αγωγές κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Το δικαστήριο επικαλούμενο οδηγίες και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηλεκτρική ενέργεια τόνισε ότι η η ρήτρα όχι μόνο δεν είναι αδόκιμη αλλά συνιστά μία συναλλακτικώς αποδεκτή πρακτική στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
lignitis-dei-apolignitopoiisi-ilektriko-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τον μετασχηματισμό των λιγνιτικών περιοχών

Οι προτάσεις, στοχεύουν να αποτραπεί η οικονομική ερημοποίηση της Μεγαλόπολης και η αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί το εργατικό δυναμικό και τους αυτοαπασχολούμενους είτε με φτωχοποίηση είτε με μετανάστευση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείκτης επιτυχίας των επιχειρήσεων η προώθηση νέας εργασιακής κουλτούρας

Μία νέα εργασιακή κουλτούρα που εστιάζει στην ισότητα αλλά και στην παροχή εργαλείων και υπηρεσιών για τη διαρκή βελτίωση και εξέλιξη των εργαζομένων επιτάσσει η μετά - covid εποχή. Το παράδειγμα της ΔΕΗ.
Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή: Ένα ανοιχτό και δύσκολο στοίχημα

Σημαντική για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι η συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας καθώς οι εταιρείες σήμερα στρέφονται στην υιοθέτηση δράσεων και πολιτικών με πρόσημο βιωσιμότητας. Για τη ΔΕΗ η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα.