ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Agrotes-Kinitopoihseis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα, μπλόκα σε λιμάνια και τελωνεία

Στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, η πλειοψηφία των αγροτών υποστήριξε ότι θα πρέπει να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν λύνουν τα προβλήματα.

Υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους με κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου αποφάσισαν τελικά οι αγρότες, στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας. 

Πέραν αυτής της κίνησης αποφασίστηκε, επίσης, ότι όσοι δεν συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα προχωρήσουν σε παράλληλες δράσεις, μεταξύ των οποίων θα είναι το κλείσιμο λιμανιών αλλά και τελωνείων. 

Η πλειοψηφία των αγροτών υποστήριξε ότι θα πρέπει να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, καθώς τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση δεν λύνουν τα προβλήματα και παράλληλα δεν έγινε δεκτό το βασικό τους αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο. Επιπρόσθετα δεν συμφωνούν με τον διαχωρισμό σε  συνεταιρισμένους και μη για ληξιπρόθεσμες ή μη ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Όπως, δε, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναμένεται να κάνουν τις απαραίτητες επαφές με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Π. Μαρινάκη ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα στήριξης πέραν αυτών που έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι πολύ συγκεκριμένα. 

«Τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια δίκαιη και ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου. Πολλά ζητήματα όπως η νέα ΚΑΠ αλλά και οι παράνομες ελληνοποιήσεις προσπαθεί η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε ότι «έγιναν παρεμβάσεις στο αγροτικό ρεύμα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ το διαρκές αίτημα για δικαιότερο τρόπο από το 2025 με σταθερά χαρακτηριστικά για την επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες, θα γίνει πράξη σε διαβούλευση με τους αγρότες. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι οι ανοιχτοί δρόμοι για να μην παρακωλύεται η κινητικότητα των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Melissokomoi-Syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κυψέλες και καπνιστήρια έξω από τη Βουλή οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται

Με τα φορτηγά τους, τα μελίσσια τους και τα καπνιστήρια τους οι μελισσοκόμοι διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.
businessdaily-Agrotes-Syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν στα μπλόκα τα τρακτέρ μετά την ολονυχτία στο Σύνταγμα

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
businessdaily-Agrotes-Trakter
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από Κάστρο Βοιωτίας και Μέγαρα στην Αθήνα τα τρακτέρ, οι κλειστοί δρόμοι

Η κάθοδος προς την πρωτεύουσα θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί, με στόχο, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.
businessdaily-Agrotes-Kinitopoihseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Κάστρο Βοιωτίας τα τρακτέρ-Λεωφορεία ετοιμάζονται για την Αθήνα

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν τοποθετήσει στα τρακτέρ διάφορα συνθήματα θέλοντας με τον τρόπο αυτό να περιγράψουν την κατάσταση που βρίσκονται ζητώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
businessdaily-Agrotes-Bloka
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδριάζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους

Η σύσκεψη της 15μελούς Επιτροπής θα γίνει στις 17:00 στη Λάρισα με τους αγρότες να αποφασίζουν για το αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, συντονισμένα και με τα υπόλοιπα μπλόκα της Ελλάδας.
businessdaily-Agrotes-Kinitopoihseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή με τα αιτήματά τους απέστειλαν στον πρωθυπουργό οι αγρότες

Συνάντηση με τους περιφερειάρχες έχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αναζητηθούν συμμαχίες και η συνδρομή τους στην εκτόνωση της κρίσης με τους αγρότες.