ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Stringer / SOOC

Τέμπη: Για τις 5 Απριλίου διεκόπη η δίκη για την 1η αγωγή συγγενών

Η αγωγή κατατέθηκε από τους τέσσερις συγγενείς του ελεγκτή του Intercity 62, Γιάννη Καριώτη, ενός από τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Στις 5 Απριλίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της πρώτης αγωγής αποζημίωσης συγγενών θύματος του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που ξεκίνησε ενώπιον του Πρωτοδικείου το οποίο απέρριψε αίτημα αναβολής των εναγομένων εταιρειών ΟΣΕ και Hellenic Train.

Η αγωγή κατατέθηκε από τους τέσσερις συγγενείς του ελεγκτή του Intercity 62, Γιάννη Καριώτη, ενός από τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των δύο τρένων, οι οποίοι διεκδικούν συνολικά ποσό αποζημίωσης 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την απώλεια του οικείου τους. Οι τέσσερις ενάγοντες ήταν παρόντες σήμερα στο δικαστήριο.

Κατά την έναρξη της συζήτησης, οι δικηγόροι των δύο εναγόμενων εταιριών ζήτησαν να μην προχωρήσει το δικαστήριο στην εκδίκαση της υπόθεσης καθώς, όπως τόνισαν, δεν έχουν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας που σχηματίζεται από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας στην οποία εντοπίζονται οι ευθύνες ενός εκάστου εμπλεκομένου.

Η πλευρά των τεσσάρων συγγενών ωστόσο αντέτεινε πως η δίκη είναι αστική και επομένως δεν συναρτάται με την ποινική υπόθεση, ενώ τόνισε ότι η προσφυγή στηρίζεται στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιημένο.

Το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της αναβολής και να διακόψει τη συζήτηση για τις 5 Απριλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι με εγγύηση οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717

Απολογήθηκαν στην Ανακρίτρια οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι καταβάλλοντας 500.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα. Μέχρι το τέλος Απριλίου θα συνεχιστεί η διαδικασία των απολογιών για τους 23 κατηγορούμενους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην εξεταστική επιτροπή η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών

Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για να ερευνηθούν οι καταγγελίες για τα Τέμπη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας να διερευνήσει κάθε ερώτημα ή καταγγελία υπάρχει για την πιθανή ύπαρξη εύφλεκτων και τοξικών ουσιών στον χώρο του εγκλήματος.