ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νεφώσεις με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με ασθενείς, σποραδικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα βόρεια. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές και ασθενείς βροχοπτώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη από 3 έως 16, στη Θεσσαλία από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 3 έως 17, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στις Σποράδες και στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι και νεφώσεις

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τμήματα του νομού τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24-25 βαθμούς.
kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.