ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι συλληφθέντες της «Σύμπραξης Εκδίκησης»

Κατηγορούνταν για συνολικά έξι κακουργήματα, μεταξύ αυτών τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πέντε πλημμελήματα.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα με κοινή γνωμοδότηση ανακρίτριας και εισαγγελέα οι έξι συλληφθέντες για την τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», μεταξύ αυτών και οι δύο πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατηγορούνταν για έξι κακουργήματα, μεταξύ αυτών τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πέντε πλημμελήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας πυροτεχνουργός τήρησε το δικαίωμα της σιωπής, ενώ ένα άλλος κατηγορούμενος αποδέχτηκε μονό μία κατηγορία από εκείνες που του αποδίδονται, ότι ήταν ο οδηγός της μηχανής με τον οποίο διέφυγε ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Αντίθετα, οι υπόλοιποι τέσσερις αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Μάλιστα, ένας εκ των κατηγορουμένων που φέρεται να συνάντησε τον ένα πυροτεχνουργό, δήλωσε στην ανακρίτρια: «Αρνούμαι τα πάντα δεν είχα καμία γνώση και σχέση με τους ανθρώπους αυτούς. Ιδεολογικά δεν ξέρω πού ανήκουν αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν. Εγώ είχα τυχαία, συμπτωματική κοινωνική επαφή με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων».

Ο κατηγορούμενος στρατιωτικός υποστήριξε: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες κρίνοντας τες ως ανυπόστατες και ανεδαφικές. Ουδέποτε εντάχθηκα στην φερόμενη τρομοκρατική οργάνωση ενώ από τα φερόμενα ως μέλη αυτής γνωρίζω μόνο λόγω συνυπηρέτησης σε ίδια μονάδα τον έναν εκ των συγκατηγορούμενών μου».

Τέλος, ο 36χρονος κατηγορούμενος, που παραδέχθηκε πως ήταν ο οδηγός στην επίθεση στα Πετράλωνα, δήλωσε: «Αποδέχομαι τη συμμετοχή μου ως οδηγός σε αυτή την πράξη. Δεν αποδέχομαι καμία άλλη. Γνωρίζω δύο από τους συγκατηγορουμένους μου που δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Από τους 31 που βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα τους και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Έχουν απολογηθεί περίπου 15 κατηγορούμενοι

Ανακριτές και Εισαγγελείς έχουν ήδη αποφανθεί σύμφωνα με πληροφορίες για την προφυλάκιση δύο κατηγορουμένων ο ένας εκ των οποίων στη δικογραφία αναφέρεται με το προσωνύμιο «Κοκός» και είναι 31 ετών, ενώ ο άλλος είναι 26 χρόνων.