ΓΔ: 2099.8 -0.34% Τζίρος: 133.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Αποκαθίσταται από σήμερα η υδροδότηση στην Αίγινα, πότε θα πίνεται το νερό

Μέχρι να γνωστοποιηθούν οι μετρήσεις του ποιοτικού ελέγχου, ο Δήμος Αίγινας αποφάσισε το νερό να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους αποκλειστικά και μόνο για οικιακές χρήσεις.

Σε επαναλειτουργία τέθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας, καθώς επιδιορθώθηκε η βλάβη που προκλήθηκε πριν από ένα δίμηνο.

Βασικό ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει να διαπιστωθεί εάν το νερό είναι και πάλι κατάλληλο προς πόση.

Ο ανάδοχος που επιλαμβάνεται της επισκευής - καθώς το εισαγγελικό πόρισμα έκανε λόγο για αστοχία υλικού, δείχνοντας ξεκάθαρα την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας - ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ότι λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου το εργαστήριο που εξετάζει τα δείγματα νερού ήταν κλειστό. Όπως σημειώνεται, εφόσον το σχετικό δείγμα δοθεί από τον Δήμο Αίγινας, σήμερα, τότε τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων θα είναι διαθέσιμα αύριο, ενώ αυτά των βιολογικών αναλύσεων την επόμενη Τρίτη 2 Απριλίου. Ως εκ τούτου, μέχρι να γνωστοποιηθούν οι μετρήσεις του ποιοτικού ελέγχου, ο Δήμος Αίγινας αποφάσισε το νερό να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους αποκλειστικά και μόνο για οικιακές χρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα αμέσως προηγούμενα εικοσιτετράωρα, δύτες επιδόθηκαν στο καθάρισμα του θαλασσινού νερού που βρισκόταν μέσα στον αγωγό, έσφιξαν τις βίδες και προχώρησαν στη διαδικασία συναρμολόγησης του ειδικού τεμαχίου που απαιτείται, προκειμένου να αποκατασταθεί η υδροδότηση στο νησί.

«Συρρικνώσαμε τον χρόνο και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα, καλώντας τον ανάδοχο να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του», τόνισαν συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά, προσθέτοντας ότι ο περιφερειάρχης Αττικής παρακολουθεί το θέμα από την πρώτη στιγμή, σε καθημερινή βάση, αναλαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. «Αναμένουμε πλέον από τον Δήμο Αίγινας τις σχετικές αναλύσεις, έτσι ώστε το νερό να ξαναέρθει στα σπίτια της Αίγινας με ασφάλεια. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες, αυστηρές προδιαγραφές», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σταγόνα νερού κοντινό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Hellenic Water Forum 2025: Στο επίκεντρο η υπεύθυνη διαχείριση υδατικών πόρων

Το Hellenic Water Forum 2025 επικεντρώνεται στην υπεύθυνη διαχείριση υδατικών πόρων και τις προκλήσεις λειψυδρίας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων, ειδικών και επιχειρήσεων του κλάδου.
σταγόνα νερού κοντινό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερχείλιση Αλιάκμονα στο Νεστόριο, ακατάλληλο νερό και ζημιές σε χωριά

Σε επιφυλακή ο δήμος Νεστορίου μετά την υπερχείλιση του Αλιάκμονα, που προκάλεσε ακαταλληλότητα νερού και ζημιές σε Κρανοχώρι, Πτελέα και Γράμμο. Συνεργεία ελέγχουν κατοικίες και δρόμους, ενώ κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν αποκλεισμούς κοπαδιών.
σταγόνα νερού κοντινό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λούτσες ως λύση για υδάτινους πόρους και κτηνοτροφία στο Ζαγόρι

Η ομάδα «Λαλίτσα» προτείνει την αποκατάσταση λουτσών στο Ζαγόρι μέσω του RURACTIVE, ενισχύοντας την υδροδότηση βοσκοτόπων και τη βιώσιμη κτηνοτροφία, με δράσεις χαρτογράφησης και εργαστήρια.
Μουσουλμάνοι σε προσευχή
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Μαζική προσευχή για βροχή λόγω παρατεταμένης ξηρασίας

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν σε τέμενος στη βόρεια Τεχεράνη για να προσευχηθούν για βροχή, καθώς το Ιράν βιώνει τη χειρότερη ξηρασία δεκαετιών και σε 15 από τις 31 επαρχίες δεν έχει πέσει φέτος βροχή.
Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ΑΠΘ μέλος του μεγαλύτερου δικτύου καινοτομίας νερού στην ΕΕ

Το ΑΠΘ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία EIT Water για τη βιώσιμη διαχείριση νερού, συμμετέχοντας ως ιδρυτικό μέλος στην κοινοπραξία Allwaters και στο Steering Committee της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας.