ΓΔ: 1481.89 0.28% Τζίρος: 46.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:36:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tzogos-tyxera paixnidia-sillipseis-Irakleio
Shutterstock

BTA: 36.000 έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Ευάλωτων Παικτών τυχερών παιχνιδιών

Μετά μια διακοπή δύο ετών, που ρυθμίστηκε με νομοθετικές αλλαγές, στα τέλη του 2022 η NRA άρχισε ξανά να διατηρεί τον κατάλογο των ατόμων που πιστεύει ότι έχουν ή θα μπορούσαν να αναπτύξουν εθισμό στον τζόγο.

Περίπου 2.000 πολίτες υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο Μητρώο Ευάλωτων Παικτών τυχερών παιχνιδιών σε λιγότερο από ένα μήνα - από τις αρχές Μαρτίου.

Περισσότεροι από 8.100 έχουν δηλώσει από τις αρχές του έτους ότι θέλουν να περιορίσουν την πρόσβασή τους στα τυχερά παιχνίδια και περίπου 36.000 έχουν προστεθεί στο μητρώο μετά την επαναλειτουργία του το 2022, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Εσόδων της Βουλγαρίας (NRA).

Μετά μια διακοπή δύο ετών, που ρυθμίστηκε με νομοθετικές αλλαγές, στα τέλη του 2022 η NRA άρχισε ξανά να διατηρεί τον κατάλογο των ατόμων που πιστεύει ότι έχουν ή θα μπορούσαν να αναπτύξουν εθισμό στον τζόγο. Το μητρώο δεν είναι δημόσιο, υπενθυμίζει η Υπηρεσία Εσόδων. Μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό μόνο περιορισμένος αριθμός υπαλλήλων που ορίζονται από τον εκτελεστικό διευθυντή της NRA.

Οι διοργανωτές τυχερών παιγνίων είναι υποχρεωμένοι να μην δέχονται τα πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο. Για να συμμορφωθούν με την υποχρέωση αυτή, πρέπει να ζητήσουν σύνδεση με το μητρώο μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας. Για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις, η NRA έχει θέσει σε εφαρμογή μια ηλεκτρονική υπηρεσία που καθιστά δυνατή την αναφορά μέσω της άμεσης πρόσβασης στο μητρώο. Μέσω αυτής, οι επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες απευθείας και αυτομάτως με την Υπηρεσία Εσόδων.

Εάν ένα πρόσωπο που είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο επιτρέπεται να παίξει τυχερά παιχνίδια, πρέπει να υποβληθεί αναφορά στο Κέντρο Πληροφοριών της Υπηρεσίας Εσόδων για άμεσο έλεγχο.

Όποιος αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει τον χρόνο που αφιερώνει στα τυχερά παιχνίδια και τα χρήματα που ξοδεύει σε αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο. Το έγγραφο μπορεί να υποβληθεί σε ένα γραφείο της NRA ή να σταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: [email protected]. Στην αίτηση μπορεί να καθορίζεται η περίοδος για την οποία θα γίνει η εγγραφή, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από δύο έτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων με την ΕΑΣ Κύπρου

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της ΕΕΕΠ, κ. Δημητρίου Ντζανάτου, με την Πρόεδρο της ΕΑΣ, κ.  Ιωάννας Φιάκκου, πρόσφατα, στην Αθήνα.