ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπόθεση Κολωνού: Βαριά καταδίκη Μίχου, απαλλαγή για τη μητέρα της 12χρονης

Πάρα πολύ μακριά από την εισήγηση της εισαγγελέως η απόφαση του δικαστηρίου καθώς ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος μεταξύ άλλων για το αδίκημα του βιασμού και μαστροπεία.

Την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση. 

Ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα του βιασμού, όπως επίσης και για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου, μαστροπεία και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Κρίθηκε αθώος για εμπορία ανηλίκου

Το δικαστήριο κήρυξε αθώα τη μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και μαστροπεία ενώ την έκρινε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης. Η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Οι 16 κατηγορούμενοι που έχουν επιβεβαιωθεί ως «πελάτες» κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, ενώ ακόμα ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη. Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία. Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Υπενθυμίζουμε πως η εισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθεί αθώος ο Ηλίας Μίχος για τις κατηγορίες του βιασμού, και μαστροπείας λόγω αμφιβολιών, ενώ είχε προτείνει την ενοχή του για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία καθώς και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται αλλά και για οπλοκατοχή.

Νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση έξω από το Εφετείο, κατά την μεταγωγή των κατηγορούμενων για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους και φώναζαν διάφορα συνθήματα, ενώ κάποια συνεπλάκησαν με αστυνομικούς

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Greek Mafia: Έγιναν τρεις συλλήψεις, άλλοι πέντε ταυτοποιήθηκαν

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, οι συλληφθέντες είναι πίσω από τις δολοφονίες ανθρώπων της λεγόμενης Greek Mafia και συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.