ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα και η ζυγαριά συμβολίζουν τη δικαιοσύνη στο Άρειο Πάγο.

Ομόφωνα ένοχη η Ρ. Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της

Η μητέρα κρίθηκε ένοχη για το χαμό της 9χρονης που υπέκυψε ύστερα από ισχυρή δόση κεταμίνης. Η κατηγορουμένη δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά και αναμένει την ποινή των ισοβίων.

Θύμα της μητέρας της έπεσε η 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, όπως αποφάνθηκε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει την Ρούλα Πισπιρίγκου ως την υπαίτια για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εν συνεχεία την τετελεσμένη πράξη σε βάρος του πρώτου παιδιού της .

Η κατηγορούμενη γνωστοποίησε πως δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά και η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. «Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Μετά από 14 μήνες διαδικασίας, η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για τον χαμό της 9χρονης η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Ένοχη επίσης την έκριναν και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την ,κατά τις δικαστικές αρχές, μοιραία δόση κεταμίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την Πισπιρίγκου. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν ,που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

Το δικαστήριο έχει διακόψει για να αποφασίσει την ποινή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή δύο κληρικοί και συνεργοί για κύκλωμα ναρκωτικών - μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τέσσερα άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών. Ανάμεσά τους γνωστός κληρικός, ενώ αρχηγικό ρόλο φέρεται να έχει 52χρονη που αναμένεται να απολογηθεί αύριο.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κνεσέτ εγκρίνει σε πρώτη ανάγνωση τη θανατική ποινή για τρομοκράτες

Η Κνέσετ ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο που προβλέπει τη θανατική ποινή για τρομοκρατικές επιθέσεις, στοχεύοντας ιδιαίτερα Παλαιστίνιους δράστες. Υπερψήφισαν 39, κατά 16, υπό πιέσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλύφθηκε απάτη για αγορά ακινήτου σε πλειστηριασμό – Συνελήφθησαν δύο

Συνελήφθησαν 39χρονος και 29χρονη στην Αθήνα για απάτη μέσω ψεύτικου πλειστηριασμού ακινήτου. Η γυναίκα εμφανίστηκε ως υπάλληλος εταιρείας και απέσπασε πάνω από 45.000 ευρώ από τα θύματα.