ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις για το ασφαλιστικό στην Αθήνα

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. ΑΔΕΔΥ, Εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς πραγματοποιήσαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων», η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες καθώς και οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποιήσαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

«Διαμαρτυρόμαστε για το νόμο ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή για το καινούριο ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό σύστημα. Είναι για εμάς μια επανάληψη του νόμου Κατρούγκαλου πλην ορισμένων μικρών διαφοροποιήσεων που υπάρχουν στο θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης στη σύνταξη, ειδικά γι αυτούς που έχουν εργασιακό χρόνο από 30, 31 χρόνια υπηρεσίας και μέχρι τα 40. Υπάρχουν εκεί μικρές ελάχιστες αυξήσεις μέχρι τα 35 χρόνια υπηρεσίας και λίγο μεγαλύτερες από τα 35 μέχρι 40. Στα υπόλοιπα δεν προβλέπεται καμία μέριμνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος  της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, ενώ προσέθεσε ότι «παραμένουν τα ηλικιακά όρια ως έχουν με τον νόμο Κατρούγκαλου». Επιπλέον υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία διόρθωση στις απώλειες που είχαμε στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ» ενώ καταλήγοντας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει και καμία διόρθωση στο θέμα των ορίων ηλικίας των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων των συναδέλφων που κι αυτοί υπόκεινται στα ηλικιακά όρια».

Ξεχωριστό μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ απαιτώντας μεταξύ άλλων την απόσυρση του νομοσχεδίου, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, τη δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και την κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).  

Ακόμη, στα Χαυτεία συγκεντρώθηκαν πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποιώντας πορεία μέχρι τη Βουλή.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.