ΓΔ: 2308.02 0.35% Τζίρος: 123.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:18:00
Άδειο δικαστήριο
Εικόνα από άδειο δικαστήριο στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσει η δίκη.

Ξεκίνησαν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Από τους 31 που βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα τους και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Ξεκινά σήμερα Κυριακή η απολογητική διαδικασία της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση οπαδών στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη.

Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της πρώτης ομάδας, με 31 κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν ενώπιον των Ανακριτών της υπόθεσης της εγκληματικής ομάδας οπαδών στην οποία οι αρχές χρεώνουν την δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του άτυχου αστυνομικού.

Από τους 31 κατηγορούμενους που βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα σε αυτούς και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων που αφορούν την υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων .

Μεταξύ των 7 που προφυλακίστηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αθλητικής βίας είναι ο 31χρονος, γνωστός στις αρχές ως «Κοκός». Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου καθώς αυτοτραυματίστηκε στα χέρια στο άκουσμα ότι δεν θα αφεθεί ελεύθερος. Ο 31χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση. Προφυλακίστηκε και μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι 24 , μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αγώνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρώτη φορά έπιασε στα χέρια του ναυτική φωτοβολίδα και όταν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη είναι την έριξε κάτω.

Ο 16χρονος μεταξύ άλλων φέρεται να είπε: «Ξαφνικά μετά από το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει.

Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου που βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από εμένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στην ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα. Δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, φοβήθηκα. Αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 28χρονου μετά από καταγγελία συζύγου

Ένας 28χρονος συνελήφθη στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης ύστερα από καταγγελία της 21χρονης συζύγου του για γενετήσιες πράξεις χωρίς συναίνεση. Ο συλληφθείς προσπάθησε να διαφύγει με φορτηγό, αλλά ακινητοποιήθηκε έπειτα από καταδίωξη.
Επεισόδια νύχτα αναρχικοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ληστής με σουγιά σε κατάστημα ψιλικών και δεύτερη απόπειρα

Συνελήφθη 31χρονος στη Θεσσαλονίκη, που με σουγιά προσπάθησε να ληστέψει μίνι-μάρκετ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει 790 ευρώ από ψιλικατζίδικο. Ο δράστης οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.
Αστυνομικός σε διαδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Δευτέρα η απολογία 54χρονου και συζύγου, άσκηση διώξεων

Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα το μεσημέρι έλαβαν ο 54χρονος που πυροβόλησε στον 21χρονο στην Αμμουδάρα και η 56χρονη σύζυγός του. Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία, συνέργεια και οπλοχρησία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Δύο ανήλικοι 12 και 14 ετών πίσω από 4 διακεκριμένες κλοπές

Δύο ανήλικοι, 12 και 14 ετών, ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για τέσσερις διακεκριμένες κλοπές σε επιχειρήσεις στη Ρόδο. Δικογραφία σχηματίστηκε και στους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρίνιο: Τρεις συλλήψεις για οπαδική βία

Στο Αγρίνιο συνελήφθησαν τρεις άνδρες για αθλητική βία, τραυματισμό δύο νεαρών λόγω οπαδικών διαφορών και παραβίαση του νόμου περί όπλων. Οι δράστες εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο ενώ άλλοι δύο συνεργοί αναζητούνται.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία σπείρας τηλεφωνικών απατών λογιστών

Η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε τα στοιχεία επτά ατόμων που, παριστάνοντας τηλεφωνικά λογιστές, εξαπατούσαν πολίτες σε όλη τη χώρα, αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα. Το κέρδος τους εκτιμάται σε 1.292.039 ευρώ.