ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Επιστροφή εκδρομέων του Πάσχα: Κορυφώνεται το δεύτερο «κύμα»

Ήδη από νωρίς το πρωί τα πρώτα πλοία από Κρήτη και νησιά του Αιγαίου άρχισαν να φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Σημειώνεται ότι μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αποχώρησαν για το Πάσχα περίπου 90.000 ταξιδιώτες.

Λόγω και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι περισσότεροι εκδρομείς του Πάσχα παρατείνανε για μία ημέρα τις διακοπές τους και έτσι αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα. Ήδη από νωρίς το πρωί τα πρώτα πλοία από Κρήτη και νησιά του Αιγαίου άρχισαν να φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Σημειώνεται ότι μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αποχώρησαν για το Πάσχα περίπου 90.000 ταξιδιώτες.

Τις επόμενες ώρες η επιστροφή των εκδρομέων θα κορυφωθεί, με την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας να επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ξεκίνησε από αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (6/5) με το πρώτο «κύμα» να γεμίζει πλοία και εθνικές οδούς, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις σε σταθμούς διοδίων και στα λιμάνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως το Μεγάλο Σάββατο, από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν 180 χιλιάδες οχήματα, και από των Αφιδνών 150.000 οχήματα. Από αυτά, χθες από την Ελευσίνα γύρισαν μόλις 65.000 οχήματα. Πρόχειροι υπολογισμοί ανεβάζουν τον αριθμό των εκδρομέων σε περίπου 800.000, με κάθε Μέσο. Την ίδια στιγμή, η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ όλα τα έκτακτα μέτρα και στα δύο ρεύματα των εθνικών οδών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίος: Το νησί που έχει τις καλύτερες παραλίες για τους Ιταλούς

Το νησί αναδεικνύεται κορυφαίο, με την παραλία Μαγγανάρι που προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, διασκέδαση ή απομόνωση και διανθίζεται με μια σειρά από μικρούς κολπίσκους οι οποίοι σχηματίζουν ένα μοναδικό φωτογενές τοπίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Thessaly Evros Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων μέσω του gov

Tο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 4,45 εκατ. ευρώ αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα της επιλεχθείσας φάσης.