ΓΔ: 2347.55 1.24% Τζίρος: 338.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:44
kairos, kalokairi
Φωτο: Pixabay

Αραιές νεφώσεις με άνεμους έως 4 μποφόρ και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές βροχές. Άνεμοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν οπότε και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 30, στην Ήπειρο από 14 έως 26, στη Θεσσαλία από 15 έως 32, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 15 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 31, στις Κυκλάδες από 16 έως 29, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 28 και στην Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ ενώ από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ρεκόρ ζέστης Μαΐου και τέσσερις έφηβοι πνίγηκαν

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε νέο ρεκόρ ζέστης για Μάιο με 35°C στο Λονδίνο. Τέσσερις έφηβοι πνίγηκαν προσπαθώντας να δροσιστούν σε διαφορετικές περιοχές, καθώς η ασυνήθιστη ζέστη πλήττει τη χώρα.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μέχρι 39°C ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες, λένε οι μετεωρολόγοι

Ασυνήθιστος πρώιμος καύσωνας πλήττει τη Γαλλία με θερμοκρασίες έως 39°C τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ιστορικό φαινόμενο, καθώς η ζέστη οφείλεται σε θερμικό θόλο που μεταφέρει ζεστό αέρα από τη Βόρεια Αφρική.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πρώιμο κύμα ζέστης εντείνεται, πορτοκαλί συναγερμός σε 8 περιοχές

Πρωτοφανές κύμα ζέστης εντείνεται στη Γαλλία, επηρεάζοντας κυρίως τη δύση και το Παρίσι με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Οκτώ διαμερίσματα τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό για αύριο λόγω καύσωνα που θα διαρκέσει έως το Σαββατοκύριακο.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό ρεκόρ ζέστης Μαΐου στη Βρετανία με 33,5 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο

Με 33,5°C κοντά στο Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε τη μεγαλύτερη θερμοκρασία Μαΐου που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 1922 και 1944. Η μέτρηση έγινε στο Χίθροου, ενώ ενδέχεται να ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΔΙΕΘΝΗ

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ πλήττει τη Γαλλία

Σφοδρός καύσωνας στη Γαλλία έφερε ρεκόρ θερμοκρασιών Μαΐου και ένα θύμα σε αγώνα δρόμου στο Παρίσι, ενώ πολλοί δρομείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω της ζέστης. Στο Παρίσι, η θερμοκρασία έφτασε τους 31,9°C.